Debate: μια μέτρια θεατρική παράσταση

Δεν πρόσθεσε κάτι ιδιαίτερο σε όσα ήδη ξέρουμε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που βασική τους επιδίωξη ήταν η διατήρηση των κεκτημένων.

Όλα ήταν μία στημένη παράσταση, σαν να είχαν συνεννοηθεί  για τα όρια του καθενός, γιατί ας πούμε πώς έτυχε να κάνει τις  δήθεν πιο δύσκολες ερωτήσεις στον Μητσοτάκη η Ράνια Τζίμα στην οποία έχουν εναποθέσει οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολιτευτική τους τακτική, δεν το σκέφτηκε κανείς από τους υπόλοιπους;,

Το debate δικαιολόγησε μερικώς την θέση του Μητσοτάκη να μην πάει σε debate με τον Τσίπρα του οποίου το κόμμα έχει στηρίξει την αντιπολίτευση του στις υποκλοπές και έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές αν δεν τύχει κάτι άλλο.

Μικρό προβάδισμα για τον Τσίπρα που ήταν πιο επιθετικός, αφού έπρεπε να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τον αντίπαλο του, δεν χρειάσθηκε βέβαια να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις, αφού όλες θα ήταν προσυμφωνημένες και αυτό φάνηκε όταν ο Μητσοτάκης έδειξε μία φωτογραφία που αφορούσε την συζήτηση.

Οι μισοί δημοσιογράφοι, οι γυναίκες είχαν άμεση συγγένεια με άνδρες οι οποίοι έχουν σχέση με τα κόμματα αποδεικνύοντας ότι η δημοσιογραφία στην χώρα μας θέλει μια ανανέωση με νέους ανθρώπους που δεν είναι πολιτικά εντεταγμένοι κάπου, κάτι δύσκολο βέβαια.

Μητσοτάκης: Δεν δυσκολεύτηκε στις απαντήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπεισε τους αντιπάλους του.

Τσίπρας: Είχε ελαφρύ προβάδισμα, αφού ήταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να επιτεθεί, όμως αυτό δεν θα αποτυπωθεί ιδιαίτερα στις επερχόμενες εκλογές

Ανδρουλάκης: Για πρώτη φορά δεν τα πήγε και άσχημα, όμως δεν έπεισε επιμένοντας στις υποκλοπές για τις οποίες, εκτός των φανατικών δεν ενδιαφέρεται ο Ελληνικός λαός και βέβαια είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να παρακολουθούν τον Ανδρουλάκη. Οι εκάστοτε πρωθυπουργοί είναι υπεύθυνοι αλλά θα ήταν παράλογο να επεμβαίνουν, αν το έκαναν δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της υπηρεσίας πληροφοριών, Ο Ανδρουλάκης έκανε και ένα μικρό άνοιγμα στον Μητσοτάκη λέγοντας δεν με κάλεσε ποτέ.

Κουτσούμπας: Δεν του πάνε ιδιαίτερα αυτού του είδους οι συζητήσεις όμως έδωσε διαβεβαιώσεις για την παραμονή στο άρμα της δύσης και άφησε τα πολύ επαναστατικά που διώχνουν τους συντηρητικούς. Πιστός στις θέσεις του κόμματος,

Βελόπουλος: Σαν να κέρδισε κάποιες εντυπώσεις γιατί οι απόψεις του, ανεξάρτητα του αν συμφωνούμε μαζί του, είναι πιο κοντά στον απλό άνθρωπο από γτους πολιτικούς.

Βαρουφάκης: Προσπάθησε να διασκεδάσει τις δηλώσεις του με το Δήμητρα, ήταν καθησυχαστικός  σε πολλά ζητήματα και δεν έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είχαν κάποια επαφή. Άλλο βέβαια είναι να κάνεις δηλώσεις σε μία μικρή πόλη και άλλο το να σε βλέπει όλη η χώρα και αυτό μέτρησε στην συμπεριφορά του.