Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ακίνδυνη για την μουσική

Ενθουσιασμένα τα διάφορα ΜΜΕ με την τεχνητή νοημοσύνη και τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις της στην μουσική, το ίδιο και μεμονωμένα άτομα που πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τις προϋποθέσεις να φέρει κάτι καινούργιο στην μουσική.

 

Στην πραγματικότητα η τεχνητή μουσική είναι αδύνατον να παρέμβει στην μουσική γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα είδωλα από ερμηνευτικής πλευράς.

Σε επίπεδο συνθέσεων θα μπορούσε να κάνει κάτι, αλλά πώς, θα συνθέσουν τραγούδια χιπ χοπ τα οποία βασίζονται στα σάμπλινγκ και στις 'ακατάλληλες' συχνά εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες του είδους;

Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες  υποψήφιοι καλλιτέχνες σε όλο τον πλανήτη με καλές  φωνές που προσπαθούν μάταια  να γίνουν γνωστοί, γιατί να γίνουν οι δημιουργίες της τεχνητής νοημοσύνης;

Ας πούμε στην ζωγραφική, θα μπορούσε η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, δεν το έχει κάνει πάντως μέχρι τώρα.

Στην συγγραφή κειμένων και ιστοριών, ναι μάλλον έχουν δίκιο που ανησυχούν οι σεναριογράφοι του Χόλυγουντ, τους δίνεις το υλικό από 200000 βιβλία και σου βγάζουν νέα σενάρια που δύσκολα θα ξεχωρίζουν από τα ανθρώπινα.

Άκουσα την επίδοση της τεχνητής νοημοσύνης στην δήθεν ερμηνεία των Beatles στο God Only Knows των Beach Boys, είναι αδιάφορη και μακριά από την πραγματικότητα.

Άκουσα πάλι το God Only Knows και συνειδητοποίησα ότι από αυτό επηρεάστηκαν οι Beatles και ο Paul McCartney που νομίζω έγραψε το Penny Lane, ίσως με μια μικρή βοήθεια από τον John.

Video Url

 

Video Url