Παναθηναϊκός, το ιδανικό χαρακίρι

Σε ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα στην ιστορία της χώρας, με συχνά θλιβερές διαιτησίες, περίεργες αποφάσεις, όπως αυτή της αναβολής της προτελευταίας αγωνιστικής και ορισμού της μία μέρα μετά, όπου με χίλια ζόρια κατάφεραν να ξεχωρίσουν 4-5 ομάδες ενώ οι υπόλοιπες ήταν χαμηλού επιπέδου και έκαναν την παρουσία τους μόνο όταν ήθελαν να υποστηρίξουν συγκεκριμένες καταστάσεις, ζήσαμε το δράμα του Παναθηναϊκού που στον δεύτερο γύρο οι παίκτες του έπεσαν σημαντικά σε απόδοση χάνοντας ρεκόρ βαθμών και έτσι παρέμειναν για ένα ακόμα χρόνο χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να ακολουθήσει τους άλλους μεγάλους στον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν την θέση τους.

Από τον αγώνα με τον Ιωνικό άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα, οι περισσότερες ομάδες με τον Παναθηναϊκό, για άγνωστους λόγους, έδειχναν τον καλύτερο εαυτό τους, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Ιωνικός, ΟΦΗ κλπ.

Οι ανακοινώσεις του για όσα στραβά συνέβησαν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος πάντα ήταν σχετικά κόσμιες σε αντίθεση με άλλους που προσπαθούσαν πιέζοντας να αλλάξουν καταστάσεις.

Αυτή την τακτική έχει επιλέξει ο Αλαφούζος η οποία είναι περίπου η ίδια με αυτήν που ακολουθούσε ο Βαρδινογιάννης ο οποίος μια δυο φορές μπορεί να έκανε κάτι διαφορετικό γι' αυτό και ο πατέρας του τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει στην τύχη της την ομάδα, αφού βέβαια είχε αγανακτήσει με τους οπαδούς που ήθελαν να κάνουν το δικό τους χουλιγκάνικο όνειρο πραγματικότητα, κάτι που δεν ήταν διατεθημένη να ακολουθήσει η οικογένεια.

Ο Αλαφούζος έχει την δυνατότητα να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας αντλώντας χρήματα από αυτούς που τον βοηθάνε και να πάρει παίκτες για να προσπαθήσει να διακριθεί στην Ευρώπη.

Εδώ και χρόνια η ομάδα παίζει χωρίς καθαρό σέντερ φορ, ακόμα και ο Καρέλης που πούλησαν θα μπορούσε να δώσει περισσότερες λύσεις.

Καλός προπονητής ο Γιοβάνοβιτς, ευγενής, αλλά έπρεπε τον Ιανουάριο να είχε ζητήσει μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας.

Το πιθανότερο είναι ότι οι ομάδες μας θα έχουν άλλη μία αποτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη και σύντομα θα πάψουμε ίσως να παίζουμε και στο Champions League  και εδώ θα μιλάμε για καταπληκτικό πρωτάθλημα, όπως μιλάμε και για τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας τα οποία οι ειδικοί ξέρουν πως είναι.