Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει άνοιγμα σε φίλους Πολάκη ή ΝΔ, οι του ΠΑΣΟΚ έχουν εξαντληθεί

Εδώ και μερικά χρόνια ο Έλληνας έχει πάψει να ψηφίζει σύμφωνα με τα κομματικά του πιστεύω, ψηφίζει πια αυτό το κόμμα που πιστεύει ότι εκπροσωπεί βασικά τα οικονομικά του συμφέροντα.

Γι' αυτό και βλέπουμε ουσιαστικά επί της ουσίας να μην τον ενοχλούν συνεργασίες όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Καμένου που έφεραν το κόμμα τους στην εξουσία, ενώ η αντίστοιχη κίνηση στην ΝΔ έχει εντάξει αρκετά άτομα από το ΛΑΟΣ τα οποία στο παρελθόν είχαν έντονη αντιπαλότητα με την ΝΔ ενώ ανήκαν και σε ένα αρκετά πιο δεξιό χώρο με ανάλογες πολιτικές απόψεις, βέβαια η ΝΔ έχει προσελκύσει και πολλά στελέχη από ποτάμι και ΠΑΣΟΚ πλησιάζοντας οριακά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ένα άνοιγμα προς τους κεντρώους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θα έδινε αύξηση στα εκλογικά τους ποσοστά, όμως κατά την γνώμη μου αυτό το περιθώριο έχει εξαντληθεί.

Το 9 με 11% που δείχνει ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα αποσχισθεί για να πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ, τουλάχιστον στις πρώτες εκλογές.

Επιλογές όπως αυτή του Ραγκούση που τυπικά είναι ένα άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ιδιαίτερη απήχηση γιατί ο Ραγκούσης ο οποίος είναι εξαιρετικά ικανός και από αυτούς που θα μπορούσαν, αν είχε παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ να παίξει κάποιο ρόλο, δεν έχουν ιδιαίτερη δυναμική γιατί ο Ραγκούσης δεν έχει δικό του κόσμο.

Από την άλλη η υποστήριξη του Πολάκη στο διαδίκτυο δείχνει ότι ο Κρητικός αν διαγραφεί και φτιάξει δικό του κόμμα θα διεκδικήσει πιο εύκολα ένα 3% για να μπει στην βουλή, ποσοστό καταστροφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δύσκολη η απόφαση του κόμματος το οποίο για να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις δεν θα τον διαγράψει, αν το κάνει ο αψύς, όπως τον αποκαλεί και ο Τσίπρας πολιτικός, είναι απρόβλεπτος.

Εγώ, στην ηλικία μου πια πιστεύω ότι είμαι αμερόληπτος και με κανένα κόμμα γι' αυτό και δεν διστάζω να γράψω την άποψη μου, αφού είμαστε εκτός κομματικών μηχανισμών από την πρώτη μέρα που εμφανισθήκαμε.