Ο κλέφτης των ονείρων μας είναι καλός άνθρωπος

Ανήκω σε ένα από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι λογικά η μοναδική χώρα στον πλανήτη που οι πολίτες της είδαν να μειώνονται, ακόμα και στα μισά οι απολαβές τους για να σωθεί η χώρα.

 

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί ήταν αυτοί που έπαιρναν με διάφορους τρόπους υπερβολικές απολαβές τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν δικαιούντο, απλά είχαν διαμορφωθεί από το πολιτικό σύστημα που έψαχνε και ψάχνει πάντα για ψηφοφόρους.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί δικαιούντο τις αμοιβές τους αλλά υπέστησαν τις ίδιες, ίσως και μεγαλύτερες περικοπές γιατί το κράτος δεν έχει τον τρόπο να ελέγξει τις εισφορές τους.

 

Έτσι το χρυσό αγόρι, ο εκατομμυριούχος υποθέτω λόγω επαγγέλματος, αλλά και βουλευτικού αξιώματος αρμόδιος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε τον νόμο για την μείωση των συντάξεων μέσα από διάφορα τρικ με προσωπικές διαφορές και άλλες νομικίστικες μπούρδες  οι οποίες βέβαια δεν είχαν παρά ελάχιστες, αν όχι καθόλου επιπτώσεις σε δικαστικούς και βουλευτές κατάφερε να διαλύσει εκατομμύρια οικογένειες, και δεν ξέρω αν έχει τύψεις γι' αυτό, ήταν βέβαια υποθέτω μνημονιακή υποχρέωση η οποία όμως δεν είχε επιπτώσεις στους 'πριγκηπικούς' κλάδους, αλλά στον απλό λαό

Οι μειώσεις αυτές βέβαια δεν άγγιξαν όλους το ίδιο και ορισμένοι αγαπημένοι κλάδοι του συστήματος είναι ζήτημα αν είδαν μειώσεις μεγαλύτερες από 10%.

Τώρα η κυβέρνηση, όπως συνηθίζουν πριν από κάθε εκλογές, θα επιστρέψει σαν bonus μερικά κατοστάρικα σε συνταξιούχους που αδικήθηκαν λέει στις πρόσφατες αυξήσεις.

 

Κύριε Χατζηδάκη και Κύριε Κατρούγκαλε, έχω ένα εισόδημα που πάντα υπερβαίνει κατά μερικά ευρώ τα όρια, με ένσημα 40 ετών στο πλαφόν τα τελευταία 10 χρόνια και μόνιμα εξαιρούμε από όλες τις παροχές γιατί πάντα τι θαύμα, είμαι λίγο πάνω από το όριο και ρωτάω κάτι το απλό, έχουν υποστεί οι βουλευτές στην μνημονιακή εποχή μείωση του μισθού τους στο μισό και αν όχι γιατί, τελικά πόσο ίσο είναι το σύνταγμα μας για όλους τους Έλληνες.

 

Δεν θα με σώσουν βέβαια τα 200-300 ευρώ, αλλά εσείς και η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, νομίζετε ότι είμαστε απλά οι τροφοδότες των μισθών σας και της εξυπηρέτησης στα κομματικά σας στελέχη.

Ας μην μπω σε προσωπικές λεπτομέρειες, όμως η πολιτική Κύριοι Χατζηδάκη, Κατρούγκαλε και όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί, θα έπρεπε να έχει και φιλότιμο, δεν είστε  δήμιοι, αλλά άνθρωποι, ίσως ένα συγγνώμη για τα λάθη του πολιτικού κόσμου, κάποτε να έκανε πιο αποδεκτό τον πόνο μας, όμως πιστεύετε ότι είστε Βασιλιάδες και αυτό είναι το χειρότερο.