Όπως είπε το Billboard για την SZA... και λοιπόν τι έγινε Who Cares πια για το Billboard

Κατ' αρχήν θα πρέπει να διευκρινίσω ότι από παιδί 12 ετών παρακολουθούσα φανατικά το Billboard και μαζί με τον Πετρίδη βάζαμε τότε, αν θυμάμαι καλά από 150 δραχμές και μοιραζόμασταν τα τεύχη που τους είχαμε ζητήσει και έκαναν εξαίρεση για μας να έρχονται κάθε 2 εβδομάδες γιατί δεν είχαμε χρήματα, κάτι που δέχθηκαν.

 

Επίσης μ' αρέσει πολύ η SZA και αν ψάξει κάποιος στο site  θα δει ότι ήμασταν οι πρώτοι που την επιλέξαμε σε διάφορες λίστες με τα καλύτερα της εβδομάδος ή βάλαμε τραγούδι της.

 

Εδώ και μερικές εβδομάδες όμως, όπως κάνει τελευταία το Billboard που παρουσιάζει 5 νέα ρεκόρ την εβδομάδα για  να προκαλέσει ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο είναι πια παγερά αδιάφορο, προσπαθεί να μας πείσει το πόσο σπουδαία είναι η SZA κάτι σαν να είναι η μεγαλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών επειδή παρέμεινε για 8 εβδομάδες στο Νο 1 των άλμπουμ και της δίνει και το βραβείο της γυναίκας της χρονιάς.

Οι περισσότερες από τις 8 εβδομάδες στην κορυφή είναι ελεγχόμενες και  οφείλονται στον τρόπο που δημιουργείται το τσαρτ.

 

Σαν άλμπουμ κάθε εβδομάδα το άλμπουμ της SZA όπως και όλων των μαύρων που είναι στα 10 πρώτα, έχει μηδαμινές πωλήσεις, μπορεί το Νο 40 να έχει πουλήσει πιο πολλά άλμπουμ, αυτό όμως είναι Νο 1 χάρις στα Streaming, δηλαδή επειδή υποτίθεται ότι κάποιοι μπαίνουν και ακούν κάποια από τα τραγούδια για μερικά δευτερόλεπτα.

 

Η Taylor Swift έχει πουλήσει τουλάχιστον 3 φορές περισσότερα άλμπουμ και όμως δεν είναι η γυναίκα της χρονιάς, γυναίκα της χρονιάς είναι μαύρη, όπως έχουν αποφασίσει τα κέντρα εξουσίας και εξώφυλλο και θέμα της χρονιάς εδώ και 100 χρόνια είναι το υπέρτατο ον η Beyoncé και θύμωσε και μας μάλωσε ο Jay Z που δεν πήρε το βραβείο γκράμμυ για το άλμπουμ της χρονιάς η γυναίκα του.

Κάθε εβδομάδα η Taylor Swift πουλάει 10 φορές περισσότερα άλμπουμ κι όμως η SZA με τα streaming  είναι Νο 1,  εντάξει αλλά αυτό δεν είναι άλμπουμ τσαρτ, αυτήν την εβδομάδα πούλησε η Taylor Swift 10000 άλμπουμ και η SZA 880, τι σόι άλμπουμ τσαρτ είναι αυτό και από πού ως πού η SZA γυναίκα της χρονιάς, για τις πωλήσεις της στις πρώτες 5 εβδομάδες του 2023 που βασίζονται στα Streaming και γυναίκα της χρονιάς για 5 εβδομάδες.

Το ίδιο κάνουν και με τον Morgan Wallen διαφορετική όμως αντιμετώπιση επειδή είπε ένα βράδυ μεθυσμένος μια προσβλητική φράση σε έναν μαύρο. Το άλμπουμ του όμως είναι το πιο εμπορικό εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, ο κόσμος τον αποθεώνει, αλλά Grammy, Billboard κλπ τον αγνοούν σχεδόν εντελώς. Το νέο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα, με την πρώτη εβδομάδα θα έχει μεγάλη ανταπόκριση και πολλαπλάσιες πωλήσεις από αυτές της SZA όμως από τα media δεν θα έχει την ίδια αντιμετώπιση.

 

Πρέπει όμως να συνηθίσουμε αυτές τις παρεμβάσεις, τα λεφτά έχουν αλλάξει χέρια και έχουν άλλα σχέδια.

Το τι γράφει το Billboard όμως δεν ενδιαφέρει πια κανέναν όπως και το κάθε τσαρτ, κάποτε τα Νο 1 τα ήξεραν όλοι, μικροί, μεγάλοι, τώρα δεν ενδιαφέρουν κανένα και ας μείνουν 1 χρόνο στην κορυφή, κατέστρεψαν τα τσαρτ, κυρίως για να κερδίζουν από τις συναυλίες και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ανήκουν πια στους μεγάλους ομίλους. 

 

Είχα πάει με τον Πετρίδη δεκάδες φορές στα γραφεία του Billboard στο Λος Άντζελες, μέχρι και τις αρχές του αιώνα, τώρα πια το περιοδικό δεν έχει σχέση τα μουσικά ψώνια που δούλευαν γι' αυτό δεν υπάρχουν πια.