Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν γεμίσει από ελεύθερους ένοχους

Δεν προκάλεσε και ιδιαίτερη έκπληξη η μη φυλάκιση του γνωστού ηθοποιού ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού και αθώος λόγω αμφιβολιών για τους βιασμούς.

Δηλαδή μία δήθεν δίκαιη απόφαση η οποία όμως δεν δικαιώνει τα θύματα του και ίσως ενσπείρει και αμφιβολίες για την αληθοφάνεια των καταγγελιών.

Αν δεν κάνω λάθος όμως ο δικηγόρος του δεν διαφωνεί για τις πράξεις που έγιναν  αλλά λέει ότι έγιναν με την συγκατάθεση των γυναικών που έκαναν τις καταγγελίες.

Με αυτή τη λογική ποτέ μία γυναίκα δεν θα δικαιώνεται για ανάλογες καταγγελίες και οι βιασμοί θα είναι μη αποδεκτοί σαν αδίκημα από την πολιτεία.

Το ότι 3 γυναίκες έκαναν από κοινού την ίδια καταγγελία ήταν αδιάφορο για το δικαστήριο.

Η αλήθεια είναι ότι ανάλογες περιπτώσεις είναι δύσκολες, ποια γυναίκα θα τολμούσε εύκολα να κάνει καταγγελία ξέροντας ότι αυτό μπορεί να σήμαινε το τέλος της σαν επαγγελματίας.

Απλά ένας άνδρας πρέπει να ελέγχει τις ορμές του και να ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει φλερτάροντας μία γυναίκα, ο συγκεκριμένος, όπως μας είπε και το δικαστήριο, δεν μπορούσε να το ελέγξει.

Το θέμα είναι ότι κάθε μέρα διαβάζουμε για διάφορα εγκλήματα στα οποία έχουν συμμετοχή άνθρωποι οι οποίοι είναι άγνωστο το πώς κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, ακόμα και για φόνους.

Δεν είναι μόνο ο νόμος Παρασκευόπουλου, γενικά υπάρχει μία ανέχεια στην Ευρώπη για σοβαρά εγκλήματα και με ένα καλό δικηγόρο κάνεις αυτό που λέγαμε ΄σκοτώνω και δεν πληρώνω' γιατί το να μείνεις στην φυλακή 5 χρόνια για 5 φόνους δεν το λες και δικαιοσύνη.

Οι χώρες δεν έχουν χρήματα να συντηρούν τους φυλακισμένους και απλά τους αφήνουν ελεύθερους, έχω προτείνει την λύση οι ένοχοι να πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα της φυλάκισης τους, ακόμα και με κατάσχεση της περιουσίας τους.