Ένα νόμισμα έχει δύο όψεις, η σύγκριση Harry Styles, David Bowie

Ένα νόμισμα έχει δύο όψεις
Ο Βασίλης Κοντόπουλος, φανατικός φίλος της μουσικής του David Bowie μου έστειλε απόσπασμα από τις δηλώσεις του παραγωγού του Tony Visconti ο οποίος δήλωσε ότι του είπαν ότι ο Harry Styles είναι ο αντίστοιχος Bowie της εποχής μας.

Video Url

 

Η άποψη του Visconti είναι ότι ο Harry Styles δεν είναι ικανός ούτε για να γυαλίζει τα παπούτσια του Bowie μετά από αυτά που είδε σε πρόσφατη εμφάνιση του.

Video Url

 

Ωραίοι είναι οι αφορισμοί για τους νέους καλλιτέχνες, όμως αν ρωτήσεις έναν σημερινό νέο για το αν ο Bowie είναι ικανός, αν βέβαια ζούσε, να κάνει το ίδιο στα παπούτσια του Harry Styles, το πιθανότερο είναι να σου απαντούσε ΄ποιος είναι αυτός ο Bowie'.

Οι συγκρίσεις με καλλιτέχνες από διαφορετικές εποχές δεν είναι δίκαιες και πάντα είναι μεροληπτικές, ανάλογα με την ηλικία αυτού που τις κάνει.

O Mick Jagger πάντως είπε ότι ο Harry Styles είναι ο αντίστοιχος του στο σήμερα.

 

 

Κατά την άποψη μου ο Harry Styles δεν είναι βέβαια Bowie, έχει όμως ταλέντο και ανάλογη, αν όχι μεγαλύτερη απήχηση στους νέους της εποχής του από αυτήν του Bowie στα 70's..

Μα έχουν σημασία το ενδιαφέρον της νεολαίας και τα τσαρτς για την αξιολόγηση ενός καλλιτέχνη; όλα είναι σχετικά, ας μη είμαστε τόσο απόλυτοι, μακάρι να είχαμε σήμερα 50  καλλιτέχνες αντίστοιχους με τον Harry Styles, στα 70's όμως υπήρχαν 50 καλλιτέχνες ισάξιοι σε απήχηση και καλλιτεχνική αξία με αυτήν του Bowie, ψάξτε να βρείτε λίστες με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της δεκαετίας του '70 και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Εμείς που ζήσαμε τα 70's ποτέ δεν θα αποδεχθούμε σαν ίσους τους David Bowie και Harry Styles,αλλά το ίδιο συμβαίνει υποθέτω και με τους νεαρούς οπαδούς του Styles.