Ο κόσμος τρελάθηκε, δυστυχώς όχι από έρωτα

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό που νομίζαμε ότι θα τελειώσει σε μερικές μέρες δυστυχώς δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ακόμα χειρότερο για την ανθρωπότητα, σε ένα Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Οι Ρώσοι επιμένουν να επιδιώκουν την πλήρη επικράτηση έναντι ενός λαού που δείχνει ότι δεν είναι τόσο μικρός για να πέσει στα πόδια τους ζητώντας έλεος.

Σημαντικό ρόλο στην άμυνα του παίζει η βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ που δείχνουν να απολαμβάνουν την όλη κατάσταση και να περιμένουν την εξασθένηση των Ρώσων, για τους Ουκρανούς που χάνουν κάθε μέρα την ζωή τους διαβάζουμε ή ακούμε μόνο δηλώσεις συμπαράστασης.

Με τον πόλεμο να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τις δύο πλευρές να επιδιώκουν την ήττα του αντιπάλου, ο πόλεμος θα παίρνει όλο και μεγαλύτερη διάσταση και τον άλλο μήνα με το τέλος του χειμώνα θα φτάσει στο αποκορύφωμα.

 

Από την άλλη δεν πρέπει να υποτιμούμε την πιθανότητα μίας πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, οι Τούρκοι δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση από Ευρώπη και Αμερική και μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία επέμβαση όπως αυτή που έγινε στην Κύπρο.

 

Γενικά ο πλανήτης δεν πάει καλά, παντού υπάρχουν αγανακτισμένοι οι οποίοι αντιδρούν ακόμα και στην παρουσία αντιπάλων παρατάξεων, δεν θέλουν πολιτικό αντίπαλο, θέλουν να τους δοθεί η εξουσία επειδή πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι, δεν τους ενδιαφέρει και αμφισβητούν τις εκλογές. Το είδαμε στις ΗΠΑ στην Βραζιλία, στην ουσία το ίδιο μας λένε τώρα και στην Ελλάδα, στην Γαλλία κινητοποιήσεις γιατί θα πάει λέει η σύνταξη από τα 62 στα 64, απεργίες μετά από χρόνια στη Αγγλία η οποία δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Γενικά για να το κάνω πιο λιανά, ο πλανήτης νιώθει να τον τρώει ο πισινός του για πόλεμο, η ειρήνη που επικρατεί σε γενικές γραμμές, εδώ και 75 χρόνια στην δύση δεν έχει πια φίλους, προσωπικά φοβάμαι για το χειρότερο, μακάρι να κάνω λάθος.

Video Url