Ο 45χρονος εκατομμυριούχος που θέλει να γίνει ξανά 18 χρονών

Ο 45χρονος Καλιφορνέζος επιχειρηματίας Μπράιαν Τζόνσον έχει βάλει στόχο να γίνει ξανά 18 χρονών. Για να το πετύχει αυτό έβαλε μπροστά το σχέδιο του Project Blueprint, έχοντας ξοδέψει μέχρι τώρα 2.000.000 δολάρια.

Παραπάνω από 30 γιατροί τον παρακολουθούν, ενώ μέχρι τώρα έχει μειώσει την βιολογική του ηλικία στα 5 χρόνια. Πλέον είναι 37 χρονών. Ο 45χρονος (ή μάλλον 37χρονος) θέλει «να έχει τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, τους τένοντες, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, την ουροδόχο κύστη, το πέος και το ορθό ενός 18χρονου». Ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή που φτάνει μέχρι τις 1.977 θερμίδες αυστηρά, γυμνάζεται σε καθημερινή βάση και κοιμάται συγκεκριμένες ώρες. Παίρνει καθημερινά δεκάδες φάρμακα και συμπληρώματα και υποβάλλεται σε μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους, αιματολογικές εξετάσεις και κολονοσκοπήσεις.

Ο γενετιστής Όλιβερ Ζόλμαν, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί τον Τζόνσον, δήλωσε ότι η ομάδα του εξετάζει διάφορα ζητήματα, όπως και την χρήση πειραματικών γονιδιακών θεραπειών. Προς το παρόν, στην περίπτωση του Τζόνσον ο Ζόλμαν υποστηρίζει πως δεν έχει δει ακόμη αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Ο 45χρονος (37χρονος) Τζόνσον είπε στο Bloomberg, «Αυτό που κάνω μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά προσπαθώ να αποδείξω ότι η φθορά δεν είναι αναπόφευκτη».

Video Url