Θα έλθει λιμός; ελπίζω όχι, όμως τα τρόφιμα θα ακριβαίνουν

Ένα βασικό κομμάτι της αντιπολιτευτικής τακτικής των κομμάτων στηρίζεται στην ακρίβεια και την υποτιθέμενη ανικανότητα της κυβέρνησης την ελέγξει.

Υπάρχει μια δόση αλήθειας σ' αυτό, ο καπιταλισμός δεν παρέχει και πολλά όπλα σε μία ελεύθερη οικονομία να περιορίσει τις αυξήσεις.

Η σημερινή ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιστρέψει στις τιμές που υπήρχαν στο παρελθόν αλλά τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Οι πληροφορίες που παίρνουμε από μεγαλύτερες χώρες από την χώρα μας, όπως οι ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία δεν θα τις έλεγες αισιόδοξες.

Η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει σε συνθήκες σημαντικής μείωσης της παραγωγής και τοποθεσίες που αποτελούν βασικές πηγές τροφοδοσίας σημαντικού μέρους του πληθυσμού, αδυνατούν πια να εξυπηρετήσουν την ζήτηση και μοιραία οδηγούν ακόμα και σε πενταπλάσια αύξηση των τιμών.

Αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει κανένα κόμμα, δεν είναι θέμα προπαγάνδας, αλλά πραγματικότητας και μάλλον θα το βρούμε μπροστά μας.

Προς το παρόν τα καιρικά φαινόμενα  δείχνουν να είναι υπό έλεγχο στην χώρα μας και οι τιμές σε πολλά αγροτικά προϊόντα απλά έχουν τριπλασιασθεί, ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα, γιατί εδώ έχουμε έλλειψη και εργατικών χεριών.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θέλουν τους παράνομους μετανάστες, ο καθένας για τους λόγους του, όμως δεν τους θέλουν να δουλεύουν, θέλουν να τους ζουν με επιδόματα και οι ίδιοι οι μετανάστες θέλουν να πάνε σε πιο προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, όχι να δουλεύουν στους Ελληνικούς αγρούς και πώς θα μπορούσαν αφού δεν έχουν και άδεια γι' αυτό, ενώ θεωρούν χαμηλά πια τα μεροκάματα.