Γιατί πρέπει ο Ανδρουλάκης να διαλέξει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε την τύχη ενός από του πιο ιστορικού μεταπολεμικά πολιτικού κόμματος της χώρας.

 

Ανεξάρτητα από την πολιτική δύναμη που έχει σήμερα βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων, παραμένει το κόμμα που η φιλοσοφία του βρίσκει ανταπόκριση σε μεγάλο ποσοστό Ελλήνων και έχει υιοθετηθεί από τα δύο σημερινά κόμματα εξουσίας τα οποία έχουν απορροφήσει και αρκετά στελέχη του. 

Ο Ανδρουλάκης δεν έχει βέβαια τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει οι άλλοι αρχηγοί αφού δεν είναι καν στην βουλή για 'να ψηθεί' πολιτικά και να δούμε πώς αντιδρά στις πολιτικές αντιπαραθέσεις σε ζωντανό επίπεδο.

Όπως δείχνει, η τακτική του είναι, ας μην πούμε ποιον θα στηρίξουμε μετά τις εκλογές, να πάμε μόνοι μας και ενδεχομένως θα αυξήσουμε το ποσοστό μας, άλλωστε οι μετρήσεις μας δείχνουν ανοδικούς.

Είναι όμως έτσι; η πόλωση κατά την γνώμη μου θα αρχίσει να φαίνεται από την πρώτη Κυριακή και αυτό θα αποβεί σε βάρος των υπόλοιπων κομμάτων, συνεπώς και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Αν όμως πριν από τις εκλογές πει ότι εμείς μετά τις εκλογές αν χρειασθεί θα ψηφίσουμε αυτούς ή εκείνους, οι αναποφάσιστοι και οι μη φανατικοί του κόμματος που θα δηλώσει ότι θα υποστηρίξει μπορεί κατά την γνώμη μου να σκεφτούν, ας ψηφίσουμε Ανδρουλάκη, αφού στην συνέχεια θα υποστηρίξει το κόμμα που θέλουμε σαν κυβέρνηση.

 

Αν δεν πάρει θέση και κρατήσει αυτήν την θέση και στην συνέχεια, θα οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές στις οποίες μοιραία ο κόσμος θα του δώσει λιγότερους ψήφους, αφού η πόλωση θα είναι μεγαλύτερη και θα μεγαλώνει σε κάθε επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

Κινδυνεύει έτσι κατά την γνώμη μου να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ενώ η δική του πολιτική καριέρα θα τελειώσει ουσιαστικά πριν αρχίσει.

 

Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά πιστεύω ότι δεν θα αντέξει στις πιέσεις να συμφωνήσει με ένα από τα δύο κόμματα, όταν το κάνει θα έχει πια τελειώσει, όπως και αν δεν το κάνει, τότε θα τον τελειώσουν.

 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν με την εκλογή του σε μία ανάσταση του κόμματος του και επιστροφή σε ποσοστά πάνω από 20%, όμως και να έχει την ικανότητα να πετύχει κάτι τέτοιο, αυτό δεν μπορούσε να γίνει από το γραφείο του.

Η συνέχεια στις εκλογές που είναι όλο και πιο κοντά και δεν θα πλήξουμε.