Κάποτε οι DJ του ραδιοφώνου διαμόρφωναν τα γούστα μας

Κολλημένοι στα ραδιόφωνα για να ακούσουμε τις επιτυχίες της εποχής, συχνές, μερικές φορές και καθημερινές βόλτες στα δισκάδικα για να ακουμπήσουμε έστω τους δίσκους από τους καλλιτέχνες που αγαπούσαμε.

Αυτό ήταν το σκηνικό και η ζωή των νέων κυρίως στον περασμένο αιώνα και σε μικρό ποσοστό και στα πρώτα χρόνια του αιώνα που διανύουμε.

O DJ ήταν πραγματικό αστέρι και αυτός που μπορούσε να βλέπει να υλοποιούνται πολλές από τις επιθυμίες του, είχαν όμως γνώσεις και σχεδόν πάντα μεγάλες δισκοθήκες από το ρεπερτόριο που έπαιζαν, ενώ ήταν και πραγματικά ταγμένοι στην μαγεία της μουσικής.

Ο κόσμος τους ήξερε με τα μικρά τους ονόματα και αυτοί συχνά διαμόρφωναν τα γούστα του κοινού.

Ακόμα μεγαλύτερη απήχηση είχαν οι ραδιοφωνικοί DJ οι οποίοι είχαν μεγαλύτερο σε μέγεθος κοινό και απολάμβαναν μεγάλης ακροαματικότητας, μέχρι να βγει η τηλεόραση ήταν μάλιστα οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Τώρα ο νέος ανοίγει τον υπολογιστή του, βλέπει το κινητό του και κάνει περιήγηση αστραπή σε κάθε τι καινούργιο, κάθε μέρα στέλνουν στο Spotify λέει 100.000 τραγούδια, σκέφτονται μάλιστα να χρεώνουν αυτούς που στέλνουν τραγούδια γιατί πι η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που τους δημιουργεί προβλήματα.

Υπάρχουν ακόμα και σήμερα DJ οι οποίοι έχουν κοινό, όμως δεν υπάρχει κάποιος να τους αξιοποιήσει, είδατε καμία από τις πλατφόρμες που έχει η χώρα να ασχολείται με το ραδιόφωνο προβάλλοντας κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα;   αντίθετα ασχολούνται αρκετά με το σινεμά, το ποδόσφαιρο λες και η μουσική είναι ανύπαρκτη. Αυτοί την οδήγησαν στην ανυπαρξία, αλλά και ο κόσμος που δεν ενδιαφέρεται όπως παλιά.

 

Video Url