Ο θάνατος της Olivia Newton John άλλη μια μαχαιριά στην αθωότητα που 'φεύγει'

Τα τελευταία χρόνια έχει επικριθεί ο ρόλος της Olivia στο Grease σαν την Sandy το κορίτσι που υποχωρεί για να ευχαριστήσει το αγόρι της.

 

Όλα αυτά τα κινήματα που θέλουν τις γυναίκες κάτι σαν σύγχρονες αμαζόνες, αλλά δεν κάνουν και πολλά για να αλλάξει ο ρόλος τους σε μία κοινωνία όπου ακόμα οι άνδρες συχνά δεν εκτιμούν την προσωπικότητα της γυναίκας και τον ρόλο που έχουν στην ζωή τους από την σύλληψη μέχρι το τέλος.

 

Η αθωότητα είναι πια κάτι που ενοχλεί και συχνά συνδέεται με συντηρητισμό, γυναίκα και άνδρας όμως έχουν τον ρόλους στην κοινωνία που είναι ισότιμος και η ψυχική αθωότητα δεν πρέπει να συγκρίνεται με την αθωότητα της δήθεν υποχώρησης στις απαιτήσεις του άλλου.

 

Η Olivia λέει ήταν μια ποπ τραγουδίστρια και δεν απολάμβανε ίσως της εκτίμησης αυτών που δεν συμπαθούν την επιτυχία.

 

Όμως από την πρώτη στιγμή της παρουσία της  άφησε το στίγμα της σε πολλούς από τους μετέπειτα καλλιτέχνες.

 

Πρόχειρα μου έρχονται στην σκέψη το ύφος των Coldplay που αρκετά τραγούδια τους έχουν σαν έμπνευση το ύφος της, το Material Girl στο δικό μου το μυαλό είναι συνέχεια του Physical ενώ και η Katy Perry ;ή η Gwen Stefani που μεγάλωσαν μαζί της σίγουρα θα έχουν επηρεασθεί.

 

Ο παραμυθένιος κόσμος του Xanadu και τα αθώα κορίτσια που μας έκαναν την ζωή δύσκολη, ίσως για κάποιο άλλο αγόρι, δεν υπάρχουν πια, η σημερινή γυναίκα έχει διαφορές από αυτήν της δεκαετίας του '70 και αυτό είναι λογικό και συνέπεια της εξέλιξης και των διεκδικήσεων που όμως δεν πρέπει να οδηγούν σε απώλεια της θηλυκότητας.

 

Σήμερα υπάρχει απόλυτη κυριαρχία των γυναικών στην μουσική, οι άνδρες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, όμως οι γυναίκες δεν δείχνουν να έχουν την απήχηση που είχαν στις μάζες οι μεγάλοι τραγουδιστές στο πέρασμα του χρόνου.

 

Τέλος οι καλλιτέχνες με το μέγεθος της επιτυχίας της Olivia δεν περνάνε απαρατήρητοι από την ζωή μας, αποκτούν δικαιωματικά κάποιο χώρο στο βάθος της σκέψης μας σαν ένα κομμάτι ενός απέραντου puzzle.

Δεν είναι εύκολο να το καταλάβουν οι Έλληνες φίλοι μας, αλλά όλοι ροκ σταθμοί παίζουν σήμερα Olivia.

 

Video Url