Ελάχιστοι πια παραμένουν αμφισβητίες του ταλέντου της Taylor Swift και από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό θα είναι συμπατριώτες μας που αρνούνται πεισματικά να ξεφύγουν από το παρελθόν. 

H Taylor Swift αυτές εις μέρες πέτυχε κάτι που στο παρελθόν είχαν καταφέρει ο Bruce Spingsteen το 1975 και ο...Osama Bin Landen, το να είναι ταυτόχρονα στο εξώφυλλο των δύο μεγάλων Αμερικάνικων περιοδικών, TIME και Business Week.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις το άλμπουμ της θα είναι για τρίτη εβδομάδα στο Νο 1 της Αμερικής περιορίζοντας στο 2 τους Foo Fighters, στο 3 τους Pink Floyd που επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια και στο 4 τον Garth Brooks που έχει δίσκο με νέο υλικό, αλλά δεν τον έχει παραχωρήσει στο iTunes. 

Η κίνησή της να διακόψει την επαφή της με το Spotify αρχικά προκάλεσε κοροϊδευτικά σχόλια αρκετών επισκεπτών μας που θεωρούν ότι το μέλλον της μουσικής είναι το τζάμπα και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει η νεαρή Αμερικανίδα.

 

Η μουσική είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να διατίθεται δωρεάν υποστηρίζουν αρκετοί συμπατριώτες μας.

Οι εξελίξεις όμως αυτήν την εβδομάδα δεν συνηγορούν ιδιαίτερα σ' αυτό, πρώτα το YouTube ανακοίνωσε την δημιουργία του Music Key που με συνδρομή 10 δολ τον μήνα θα προσφέρει πιο βελτιωμένες υπηρεσίες από την ήδη πλατφόρμα του.

Μία άλλη εξέλιξη είναι το ότι αρκετά ονόματα, κυρίως από τον χώρο της κάντρυ που είναι ένα είδος μουσικής με σημαντικές πωλήσεις στην Αμερική ακολούθησαν την τακτική της Τaylor Swift και απέσυραν ή αθ αποσύρουν τον κατάλογο τους από το Spotify.

 

Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στην Αμερική, ο Irving Azoff πυ εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τα δικαιώματα ονομάτων όπως οι Pharrell, John Lennon, Eagles,  Boston, George and Ira Gershwin, Smokey Robinson, Chris Cornell δήλωσε ότι το YouTube δεν τον καλύπτει οικονομικά και θα αποσύρει τα 20000 τραγούδια μεγάλων ονομάτων που εκπροσωπεί.

 

Τέλος οι ομοσπονδιακές αρχές στην Αμερική κάνουν έρευνα για τα ελάχιστα χρήματα που εισπράττουν οι καλλιτέχνες από ανάλογες πλατφόρμες και είναι σε μερικές περιπτώσεις 10 φορές λιγότερα από αυτά που εισπράττουν οι μουσικοί στην Σουηδία.

 

Λουίζα Ζουγρή