Το καλοκαίρι του 1965 ήταν το καλοκαίρι του Satisfaction

Το καλοκαίρι του 1965 ήταν το καλοκαίρι του Satisfaction

Κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 6 Ιουνίου και στις αρχές του Ιουλίου ήταν στο Νο 1.

 

 

Ήταν ένα καλοκαίρι που όσοι ήθελαν να αποκτήσουν την μουσική που αγαπούσαν πήγαιναν στα δισκάδικα του κέντρου που είχαν χαμηλές τιμές για τους δίσκους 45 στροφών που περιείχαν 2 τραγούδια, ένα σε κάθε πλευρά.

Στην οδό Αριστείδου, στην στοά της Λυκούργου, στην Ομόνοια στην στοά του Πιγκουϊνου, στην στοά Φέξη, στο Σύνταγμα με το Music Box και 2-3 άλλα.

Για να ακούσεις μουσική πήγαινες στους χώρους όπου υπήρχαν Τζουκ Μποξ, έριχνες 1 δραχμή και άκουγες το αγαπημένο σου τραγούδι, αυτό ήταν το Streaming της εποχής.

Οι περισσότεροι τότε δεν είχαν τηλέφωνα και για να έλθουν σε επαφή με τους φίλους τους ή την αγαπημένη τους, τηλεφωνούσαν από τα περίπτερα, πάλι με 1 δραχμή και σε μερικές περιπτώσεις να περιμένουν αρκετοί να τηλεφωνήσουν.

Στο ραδιόφωνο υπήρχαν τα διαφημιστικά προγράμματα, με ιδιαίτερα δημοφιλή αυτά που έκανε ο Νίκος Μαστοράκης.

Άλλα αγαπημένα τραγούδια σε εκείνο το μοναδικό καλοκαίρι ήταν τα Wooly Bully, For Υour Love, Mr Tambourine Man, ενώ στα Ελληνικά η Βίκυ Μοσχολιού κυριαρχεί μέσα στη χρονιά με τραγούδια των Ξαρχάκου και Ζαμπέτα. Πρώτη εμφάνιση και για τον Διονύση Σαββόπουλο..

 

 

Ήταν η χρονιά που παντρεύτηκαν ο Παπαμιχαήλ με την Βουγιουκλάκη.

 

 

 

Video Url

 

1965 η χρονιά με τα Ιουλιανά και την εναλλαγή τριών κυβερνήσεων σε ελάχιστους μήνες.

 

 

Το Satisfaction είναι ένα τραγούδι που δεν έχει πια ηλικία αφού έχει περάσει σε πολλές από τις μετέπειτα γενιές, όπως το 1979 με την χρήση του στο Apocalypse Now.

Κώστας Ζουγρής

 

 

 

 

https://www.popup.gr/