O Joe Cocker στην Αμερική, δεν έγινε από το Woodstock αλλά από το Mad Dogs & Englishmen

O Joe Cocker στην Αμερική, δεν έγινε από το Woodstock αλλά από το Mad Dogs & Englishmen

Η εμφάνιση του Joe Cocker στο Woodstock σίγουρα του χάρισε την αναγνώριση, όμως αυτό που τον έκανε διάσημο στην Αμερική ήταν η περιοδεία που έκανε με τον Leon Russell, Mad Dogs & Englishmen.

Τον Μάρτιο του 1970 ο Joe Cocker είχε τελειώσει τις εμφανίσεις του στην Αμερική, είχε χωρίσει με το συγκρότημα του, τους Grease Band και έκανε τις διακοπές του στο Λος Αντζελες.

Ο μάνατζερ του όμως του είχε κλείσει εμφανίσεις σε 48 πόλεις και όποιος αθετούσε τον όρο των συμφωνιών δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει ξανά στην Αμερική.

'Ετσι με την βοήθεια του Leon Russell έφτιαξαν μία νέα μπάντα από μέλη των ΄Delaney and Bonnie που είχαν παίξει ρόλο στην προσωπική καριέρα του Eric Clapton σαν μέλη των Derek and The Dominos και μαζί με την Rita Coolidge στα φωνητικά άρχισαν την περιοδεία από το Detroit στις 20 Μαρτίου.

Video Url

 

Για την περιοδεία, ο Joe Cocker διάλεξε αγαπημένα του Αμερικάνικα τραγούδια από διάφορες εποχές και τα παρουσίασε μαζί με ένα συγκρότημα μουσικών που ξεπερνούσαν τους 40, η εμφανίσεις τους μαγνητοσκοπήθηκαν και έγιναν και ντοκιμαντέρ, ο τίτλος ήταν από ένα τραγούδι του 1931, του Noel Coward.

Video Url

 

 

 

Video Url

 

 

 

 

 

Κώστας Ζουγρής

https://www.popup.gr/