Τα περισσότερα ονόματα του ροκ φλέρταραν με τη ντίσκο, το αντίστροφο είναι σχεδόν αδύνατο

Τα περισσότερα ονόματα του ροκ φλέρταραν με τη ντίσκο, το αντίστροφο είναι σχεδόν αδύνατο

Ακούω ξένο ραδιόφωνο και η στροφή που έχει γίνει από τους σταθμούς που παίζουν ροκ προς την soul disco του '70 είναι σημαντική.

Αντίθετα εδώ οι περισσότεροι φίλοι που μεγάλωσαν με ροκ καταβολές στις δεκαετίες του '70 και του '80 αδυνατούν να καταλάβουν ότι έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τότε και έχουν αλλάξει τα πάντα.

Κανείς σχεδόν από αυτούς που μιλούν για μουσική και παρουσιάζονται σαν ειδικοί, δεν έχουν σχέση με την σημερινή μουσική. Μιλάνε για τραπ, ραπ, αλλά αμφιβάλλω αν έχουν ακούσει ποτέ έστω και ένα όνομα από αυτά που κυριαρχούν τώρα στην Αμερική.

Κι όμως με μερικά ευρώ τον χρόνο θα έπαιρναν τις προτάσεις μας με τα νέα άλμπουμ κάθε εβδομάδα και θα μαθαίνανε τι ακούνε αυτοί οι άσχετοι οι Αμερικανοί και Άγγλοι που αρνούνται να συμβιβαστούν με τις προτιμήσεις των Ελλήνων που η αλήθεια είναι ότι τους έχει φάει το λίγο απ' όλα και η αντιπάθεια για ότι γίνεται επιτυχία, τι να κάνουμε η επιτυχία δεν έρχεται μόνη της κάτι θα αξίζει ο καθένας που ξεχωρίζει.

Είναι σκληρό, αλλά σήμερα η ντίσκο και γενικά η χορευτική μουσική είναι σε καλύτερη μοίρα από το ροκ και την ακούμε πιο φρέσκια από το ροκ

Κώστας Ζουγρής