Σίγουρα παραπλανητικός τίτλος αφού έχει αποδειχθεί ότι το ανθρώπινο είδος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ψέμα, ένα τραγούδι της δεκαετίας του '60 με τον Γιάννη Βογιατζή έλεγε: Είπες μεγάλο ψέμα, το έχεις μεσ' το αίμα.

 

Ασφαλώς θα απορείτε για το πώς μπορούν και κοιμούνται οι πολιτικοί μας με τόσα ψέματα που μας σερβίρουν ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια σχετικά με την κρίση και το πόσο κοντά είμαστε  στη λύση της. 

 

Αλλά και εμείς σαν πολίτες δεν πάμε πίσω... αφού στο ίδιο χρονικό διάστημα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ψάχνοντας να δώσουμε μια λύση στα προβλήματά μας.

 

Η μετατόπιση των ποσοστών από το ένα κόμμα στο άλλο από τότε που εμφανίστηκε η κρίση, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σαν τα ποντίκια στην φάκα προσπαθούμε να ξεφύγουμε, αλλά διαπιστώνουμε ότι αυτό είναι αδύνατο.

 

Όλα τα κόμματα εξουσίας ακολουθούν την ίδια πολιτική και απλά εναλλάσσονται στις παροχές της κατάλληλης δόσης ψέματος που θα τους επιτρέψει να κερδίσουν χρόνο για να υλοποιήσουν τα σχέδια των εντολοδόχων τους.

 

Το ίδιο βέβαια κάνουν και οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας που αντί να επιδιώξουν την συναίνεση όλων των κομμάτων και να κάτσουν κάτω να προσπαθήσουν να βρουν μία λύση στα πολλά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν εδώ και δεκαετίες από λανθασμένες πολιτικές, μας γεμίζουν ψέματα και ψεύτικες ελπίδες.

 

Δυστυχώς το έργο δεν δείχνει να έχει καλό τέλος και η κατάσταση όλο και θα επιδεινώνεται για τους περισσότερους από εμάς.

 

Δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς στο ερώτημα του τί θα έκανε αν ένας δικός του άνθρωπος θα υπέφερε από μία ανίατη ασθένεια, θα του το έλεγε από την αρχή, ή θα προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο.

 

Το κακό είναι ότι τα ψέματα που ίσως είναι υποχρεωμένοι να λένε οι κυβερνώντες, δεν τελειώνουν και οι ενέργειές τους θα έλεγε κανείς ότι αποσκοπούν στην ώθηση του λαού σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

 

H άρνηση του να πάρουν πίσω έστω και ένα από τα μέτρα που έχουν πάρει σε βάρος του λαού οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι αόριστες υποσχέσεις τουλάχιστον προς το παρόν της νέας, οι παρεμβάσεις που έκαναν οι προηγούμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις σε ένα τομέα που δεν τους πέφτει λόγος, αφού είναι ....ιδιωτικός, η 'γαργάρα΄που κάνει αυτά τα μέτρα η νέα κυβέρνηση και οι νέες μειώσεις που ετοιμάζουν σε ανθρώπινο δυναμικό, παροχές στον τομέα της υγείας, μισθούς και συντάξεις, μας δείχνουν ότι και τα ψέματα έχουν ένα όριο και όσο να προσπαθούν να μας πείσουν τα ΜΜΕ για την κακή τρόικα και τους σαμαρίτες υπουργούς που προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν, δεν είναι τραγούδια με αναφορές σε ψέματα, αλλά ένας ατελείωτος εφιάλτης που ζει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού με όλο και χειρότερη εξέλιξη.

 

Αν βέβαια είσθε από αυτούς που πέρασαν 6 ανώδυνα χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, αν όμως υποφέρετε θα πρέπει να σκεφτείτε καλά το μέλλον σας.

  

Κώστας Ζουγρής