Ο Kanye West είναι αυτό που αξίζει στη συντηρητική Αμερική του σήμερα,

Ο Kanye West είναι αυτό που αξίζει στη συντηρητική Αμερική του σήμερα,

Επιφυλασσόμαστε ως προς το πόσο εξαιρετικός μουσικός είναι ο συγκεκριμένος.

Είδε, πάντως, κι αυτός επιτέλους το φως της "αλήθειας", μετανοεί για τη σχέση του με την πορνογραφία για την οποία φταίει ο πατέρας του, που άφησε εκτεθειμένο ένα τεύχος του Playboy όταν ο ίδιος ήταν 5 ετών, ενώ αυτός ως ενήλικος δεν ευθύνεται καθόλου για τις επιλογές του. Παραδέχεται ότι τραγουδούσε τραγούδια "του Διαβόλου" ως τώρα και φτύνει τη ραπ, μιας και, μάλλον πρώτος από τους σύγχρονους χιπ χοπ αστέρες, κατάλαβε ότι είναι καιρός να κατέβει από το τρένο της (λέει δηλαδή με θρησκευτικής επίνευσης τρόπο ό,τι λέμε όσοι αντιδρούμε στη χιπ χοπ και στη θεματολογία της) και είναι σχεδόν σίγουρο πως, αν αποφασίσει να συγχρωτιστεί κι άλλο με το ίνδαλμά του, τον Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι ο επόμενος μαύρος Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτήν τη φορά θα πρόκειται για έναν ανανήψαντα, θρησκόληπτο, τέως άσωτο Ρεπουμπλικάνο, αντί για έναν αγωνιστή, υποτίθεται, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ειρήνης, όπως ο Δημοκρατικός προηγούμενος. Ναι, εκείνος που ενέπλεξε τις ΗΠΑ στις περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις από όλους τους προκατόχους του και τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Kanye West είναι αυτό που αξίζει στη συντηρητική Αμερική του σήμερα, εκφράζει πάρα πολύ εύστοχα την υπερσυντηρητική στροφή πολλών Αμερικανών, είτε λόγω του ότι φοβούνται μήπως χάσουν τα προνόμια τους -όσοι έχουν τέτοια-, είτε λόγω του ότι νιώθουν ανασφάλεια για τη δουλειά και την ίδια τη ζωή τους απέναντι στην αδυσώπητη πραγματικότητα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και των συνεπειών της.
Θα έχει τρανταχτή επιτυχία στη νέα του πορεία. Είναι το μόνο σίγουρο.

Γιώργος Κύδας