Maurice White: Ο θάνατος κτύπησε & την μαύρη μουσική, πέθανε 74 ετών ο δημιουργός των Earth, Wind and Fire

Maurice White: Ο θάνατος κτύπησε & την μαύρη μουσική, πέθανε 74 ετών ο δημιουργός των Earth, Wind and Fire

Πέθανε ο Maurice White ιδρυτής το 1969 του συγκροτήματος Earth, Wind and Fire που αρχικά είχαν ονομασθεί από τον δημιουργό τους Salty Peppers.

Είχε γεννηθεί στο Μέμφις το 1941 και αργότερα πήγε με την οικογένεια του στο Σικάγο όπου έπαιζε ντραμς σαν μουσικός στούντιο στις ηχογραφήσεις της εταιρίας Chess. Αργότερα πήγε στο Λος Άντζελες, όπου και πέθανε στον ύπνο του.

O White από το 1992 είχε προσβληθεί από την νόσο πάρκινσον, ήταν 74 ετών. Το συγκρότημα του ήταν γνωστό για την ανάμιξη της τζαζ με την μουσική της δεκαετίας του '40, το φανκ και τα γκόσπελ

Μετά την κυκλοφορία των πρώτων άλμπουμ στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο White διηύρυνε την σύνθεση του συγκροτήματος με τον σαξοφωνίστα Ronnie Laws, τον τραγουδιστή Philip Bailey και άλλα μέλη.

Άλλαξαν εταιρία, πήγαν σε μεγαλύτερη και ήλθαν οι πρώτες επιτυχίες, ειδικά στον χώρο της μαύρης μουσικής με τα Evil και Keep Your Head To The Sky.

Νέες αλλαγές στην σύνθεση τους το 1974, οδηγούν στην κυκλοφορία της αποτυχημένης ταινίας That’s the Way of the World που όμως η μουσική της τους ανεβάζει στην κορυφή.

Είχε κάνει και παραγωγές σε αρκετά ονόματα όπως οι Emotions, Ramsey Lewis και Deniece Williams.

Από το 1994 ουσιαστικά η ασθένεια του, τον είχε οδηγήσει σε αποχή από την μουσική.

O White έβλεπε την μουσική σαν ένα είδος θεραπείας για τους ανθρώπους και ήθελε περισσότερο να τους εμπνέει στην καθημερινή τους ζωή από το να τους διασκεδάζει, όπως είχε δηλώσει το 2000 χρονιά που εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall Of Fame.

Λουίζα Ζουγρή

Boogie Wonderland

Let's Groove

September

After The Love Has Gone