Η ανάρτηση με τα 40 καλύτερα τραγούδια των τελευταίων 40 ετών, δηλαδή όσα και τα χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ακούστηκε για πρώτη φορά στις 4 το απόγευμα η φωνή του Γιάννη Πετρίδη στο Α' Πρόγραμμα της παλιάς ΕΡΤ, προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών χιλιάδων φίλων της μουσικής.
 
Η πιο πρόσφατη ανάρτηση έγινε από την Lifo την οποία και ευχαριστούμε για την βοήθεια που προσφέρει στην προσπάθεια μας.
 
Στα σχόλια των επισκεπτών, όπως άλλωστε και στα σχόλια που έγιναν στο site, υπάρχουν κάποιοι που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το ότι η λίστα είναι συνηθισμένη και δεν περιλαμβάνει όπως γράφουν 2-3, παράξενα τραγούδια.
 
Προφανώς αγνόησαν τον τίτλο που γράφει τα 40 καλύτερα τραγούδια και όχι τα πιο παράξενα.
 
Τι να κάνουμε, εγώ και ο Πετρίδης παραμένουμε αθεράπευτα δύο συνηθισμένοι φίλοι της μουσικής που χωρίς να αγνοούμε τις προοδευτικές και συχνά δύσκολες σε άκουσμα τάσεις, πάντα αναγνωρίζαμε την διαφορά ποιότητας μεταξύ των καλλιτεχνών.
 
Μας άρεσε ο Fad Gadget, αλλά δεν μπορούμε να τον βάλουμε πιο πάνω από τον Bruce Springsteen, κάναμε γνωστούς τους Tuxedo Moon αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για μας είναι καλύτεροι από τους Pink Floyd.
 
Η  επιλογή του Born To Run στην πρώτη θέση έγινε γιατί είναι ένα τραγούδι που δεν έπαψε να 'τρέχει'  στον χρόνο από τότε που άρχισε η εκπομπή και κάθε χρόνο βελτιώνει την απήχηση που είχε στο πέρασμα του χρόνου σε μικρούς και μεγάλους.
 
Μας αρέσει ο Sufjan Stevens, αλλά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τον Dylan, ακούμε Mikal Kronin, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει Jack White.
 
Γενικά αναγνωρίζουμε, όπως πιστεύουμε όλοι οι φυσιολογικοί ακροατές, αυτούς που ξεχωρίζουν στο κάθε είδος.
 
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να έχει ο κάθε φίλος της μουσικής τις προτιμήσεις του, αλλά πιστεύουμε ότι θα ήταν υπερβολή το να απαιτήσει  να έχουν και οι άλλοι την ίδια προτίμηση.
 
Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των λίγων που διαφωνούν το ότι ποτέ δεν προτείνουν τις δικές τους επιλογές, έτσι πάντα 'είναι μέσα'.
 
Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμούν την προσπάθεια μας και μας παρακολουθούν με διάφορους τρόπους, σας ευχαριστούμε όλους, η μουσική, ο κινηματογράφος και όλες οι τέχνες είναι τα κοινά που μας συνδέουν, θα προχωρήσουμε μαζί σεβόμενοι ο ένας τις προτιμήσεις του άλλου σε κάθε τομέα.
 
 
 
Καλή εβδομάδα
 
 
Κώστας Ζουγρής