Beatles : Το mafia movie όπου ακούστηκε για πρώτη φορά η μουσική τους και το υπερβολικό αντίτιμο

©Instagram/thebeatles

Το A Bronx Tale είναι ένα από τα καλύτερα films σχετικά με τη mafia. 

Η ταινία του 1993 είναι μάλιστα το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σπουδαίου ηθοποιού. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο ίδιος ο DeNiro, πατέρας του μικρού Calogero (Lillo Brancato Jr.), ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του αρχηγού της τοπικής μαφίας Sonny (τον οποίον υποδύεται ο Chazz Palminteri). Το εξαιρετικό cast το συναντάμε και αργότερα σε σπουδαίες δημιουργίες, αφενός με τη συμμετοχή του Palminteri στους θρυλικούς "Συνήθεις Υπόπτους", αφετέρου με το ρόλο του Brancato Jr. στους Sopranos του David Chase. 

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας είναι φυσικά η καταδίωξη των Satan's Messengers, του Motorcycle Club που προκαλεί ταραχές στο μπαρ. Στο μεγαλύτερο μέρος της σκηνής, ακούγεται το θρυλικό Come Together των Beatles. Μπορείτε να δείτε τη σκηνή παρακάτω : 

 

Πρόσφατα ο Pallminteri μοιράστηκε την ιστορία της χρήσης του Come Together στο soundtrack του A Bronx Tale. Ήταν η πρώτη φορά που ένα τραγούδι των Beatles χρησιμοποιήθηκε σε ταινία, εκτός φυσικά από αυτές που είχαν ως πρωταγωνιστές τους ίδιους. Τα δικαιώματα του τραγουδιού ανήκαν στον Michael Jackson, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε αγοράσει όλο τον κατάλογο των Σκαθαριών το 1985, για 47 εκατομμύρια δολάρια. Το αντίτιμο της χρήσης του Come Together ήταν 450.000 δολάρια για 43 δευτερόλεπτα. Ο DeNiro κατάφερε να ρίξει την τιμή στα 250.000 δολάρια, με τη βοήθεια του πρώην CEO της Sony Music, Tommy Motolla.

Σήμερα, πολύς κόσμος έχει ως αναφορά το Come Together για τα κινηματογραφικά bar fights που παρακολουθεί.