Ο Tim Burton κατήγγειλε τη Warner Bros για τη χρήση των χαρακτήρων του στο φετινό «The Flash»

Wikimedia Commons / Gage Skidmore

Ο Tim Burton δεν ήταν πολύ ενθουσιασμένος όταν είδε τον Michael Keaton και τον Nicolas Cage στο «The Flash». Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο σκηνοθέτης κρατάει μανιάτικο στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο όπως η Warner Bros, που είχε ακυρώσει το «Superman Lives» με πρωταγωνιστή τον Cage τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα το 1998.

Μετά την επιτυχία του Batman του 1989 με πρωταγωνιστή τον Keaton ως Bruce Wayne, η Warner Bros επανέφερε τον Burton λίγα χρόνια αργότερα για να συνεχίσει την ιστορία του Ανθρώπου από Ατσάλι στην οθόνη με το «Superman Lives». Αλλά η Warner Bros και ο παραγωγός Jon Peters δεν τα βρήκαν ποτέ με τον Burton δημιουργικά και μετά από δύο χρόνια προπαρασκευής, το στούντιο εγκατέλειψε το έργο.

«Όχι, δεν μετανιώνω», είπε ο Burton στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου για τον χρόνο που ξόδεψε στην ημιτελής ταινία. «Θα πω το εξής: όταν δουλεύεις τόσο πολύ σε ένα έργο και δεν ολοκληρώνεται, σε επηρεάζει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γιατί παθιάζεσαι με πράγματα και κάθε πράγμα είναι ένα άγνωστο ταξίδι. Αλλά, είναι μια από αυτές τις εμπειρίες που δεν σε αφήνει ούτε για λίγο».

Επομένως, το να δει για λίγο τον Nicolas Cage ως Superman στο φετινό «The Flash» θα ήταν λίγο οδυνηρό για τον Burton - για να μην αναφέρουμε ότι ο Keaton υποδύεται επίσης τον Batman στη νέα ταινία. Ο Burton ήταν φυσικά κάπως προστατευτικός με τους χαρακτήρες του και σύνδεσε αυτή την επιλογή να συμπεριληφθούν από τη Warner Bros στο «The Flash», με την πρόσφατη τάση των στούντιο να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράγουν χαρακτήρες.

«Επίσης, έχει να κάνει με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και αυτός είναι ο λόγος που νομίζω ότι τα έχω βάλει με τα στούντιο», συνέχισε ο Burton. «Μπορούν να πάρουν αυτό που έκανες, Batman ή οτιδήποτε άλλο, και να το οικειοποιηθούν πολιτιστικά ή όπως θέλεις να το αποκαλούν. Ακόμα κι αν είστε σκλάβος της Disney ή της Warner Brothers, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Έτσι, στα τελευταία χρόνια της ζωής μου, είμαι ενάντια σε όλα αυτά».

Μόλις νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Burton εξέφρασε τα παράπονά του για όσους χρησιμοποιούν AI για να αναδημιουργήσουν κλασικούς χαρακτήρες της Disney χρησιμοποιώντας το ξεχωριστό του στυλ κινουμένων σχεδίων. 

 

Video Url