Το «Oppenheimer» του Christopher Nolan κέρδισε για πρώτη φορά την «Barbie» στο παγκόσμιο box office

Instagram @oppenheimermovie

Το «Oppenheimer» έφτασε στην κορυφή του παγκόσμιου box office στην έκτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την «Barbie».

Δεδομένου ότι και οι δύο ταινίες κυκλοφόρησαν στις 21 Ιουλίου, η κωμωδία φαντασίας της Greta Gerwig παρέμεινε μπροστά από το «Oppenheimer» στο παγκόσμιο box office. Το Σαββατοκύριακο 25-27 Αυγούστου, ωστόσο, το ιστορικό δράμα του Christopher Nolan βρέθηκε στην κορυφή των chart.

Όπως αναφέρθηκε από το ScreenDaily, το «Oppenheimer» κέρδισε 38,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως εντός του Σαββατοκύριακου, ενώ η «Barbie» έμενε πίσω με μόλις 35,3 εκατομμύρια δολάρια.

Το προβάδισμα είναι αποτέλεσμα της καθυστερημένης κυκλοφορίας του «Oppenheimer» σε δύο νέες χώρες: την Ιταλία, όπου κέρδισε 9,7 εκατομμύρια δολάρια κατά το πενθήμερο ντεμπούτο του και την Ελλάδα, όπου συγκέντρωσε 882.000 δολάρια. Η ταινία φαίνεται να λαμβάνει σημαντική ώθηση αυτή την εβδομάδα, με το «Oppenheimer» να έχει ανοίξει στην Κίνα χθες Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω αυτή την εβδομάδα, η «Barbie» εξακολουθεί να είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει την ταινία «Super Mario Bros» ως η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2023. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον διάσημο ιταλό υδραυλικό Mario, πέρασε πρόσφατα το όριο των 1,342 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, κερδίζοντας επίσημα το «Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 2».

Η διπλή κυκλοφορία της «Barbie» και του «Oppenheimer» δημιούργησε το φαινόμενο «Barbenheimer» ενισχύοντας την επιτυχία και των δύο ταινιών. Η τελευταία είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2023, πίσω από το «The Super Mario Bros Movie», «Barbie» και «Guardians Of The Galaxy Vol.3».

Σε μια κριτική πέντε αστέρων, το NME έγραψε: «Το “Oppenheimer” είναι ένα μνημειώδες επίτευγμα στη δημιουργία ταινιών για ενήλικες. Εδώ και χρόνια, ο Nolan τελειοποιεί την τέχνη του σοβαρού blockbuster – δημιουργώντας έξυπνα, καλοκουρδισμένα multiplex έπη που απαιτούν προσοχή και δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε πουθενά αλλού εκτός από τον κινηματογράφο, αδιάκοπα, χωρίς περισπασμούς».

 

Video Url