Η Barbie και ο Oppenheimer γράφουν ιστορία με την τεράστια επιτυχία τους στο Box Office

Instagram @barbiethemovie, oppenheimermovie

Για πρώτη φορά στην ιστορία του box office, δύο ταινίες άνοιξαν με πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια έσοδα η καθεμία το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Η μάχη των εισιτηρίων μεταξύ της Barbie και του Oppenheimer οδήγησε σε ένα ρεκόρ ανοίγματος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που κατατάσσεται ως ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το διπλό φαινόμενο «Barbenheimer» σάρωσε τις ΗΠΑ καθώς η Barbie της Greta Gerwig, εμπνευσμένη από το πασίγνωστο παιχνίδι της Mattel, κέρδισε τον τίτλο του πιο δυνατού ντεμπούτου για το 2023 με 162 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Oppenheimer του Christopher Nolan κέρδισε 82 εκατομμύρια δολάρια. Όπως επισημαίνει ο κριτικός κινηματογράφου Jonathan Boehle, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του box office που δύο ταινίες άνοιξαν με πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ταινίες κέρδισαν 344 εκατομμύρια δολάρια και 176 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Συνολικά, η Barbie και ο Oppenheimer είχαν το τέταρτο καλύτερο Σαββατοκύριακο με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Η Barbie της Gerwig σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο ταινίας με τις υψηλότερες εισπράξεις για γυναίκα σκηνοθέτη, μια διάκριση που είχε προηγουμένως η ταινία Captain Marvel της Anna Boden του 2019.

 

Video Url

 

Video Url