«Diary of a Fleeting Affair»

«Diary of a Fleeting Affair / Chronique d’ une liaison passagere / Το χρονικό ενός εφήμερου έρωτα»
6/10

 

Ένας άντρας και μία γυναίκα γνωρίζονται ένα βράδυ. Αποφασίζουν να συνευρεθούν σεξουαλικά. Τα χνώτα τους ταιριάζουν και καταλήγουν στο να διατηρήσουν μία σεξουαλική σχέση. Βρίσκονται κάθε μία με δύο εβδομάδες. Όσο η ζωή κυλά, μοιράζονται προσωπικές απόψεις, φιλοσοφούν, διασκεδάζουν, πειραματίζονται, περνούν ευχάριστα. Αυτή (η Charlotte) τυγχάνει ανύπαντρη μητέρα. Αυτός (ο Simon)
είναι παντρεμένος με παιδιά. Τη Sandrine Kiberlain και το Vincent Macaigne σκηνοθετεί ο Emmanuel Mouret, βασισμένος σε σενάριο, που συνυπογράφει, του Pierre Giraud (ο οποίος στο φιλμ υποδύεται ένα ρεσεψιονίστ).

 

Η προηγούμενη δουλειά του Mouret είχε παιχτεί προ διετίας και στη χώρα μας και είχε παρόμοια θεματική και ίδιο πρωταγωνιστή. Έχεις δει και άλλες ταινίες, που παρουσιάζουν ένα παράνομο ζευγάρι εραστών. Ο δημιουργός επιλέγει να μη δείξει κάποια άλλη πτυχή της ζωής του ζεύγους πλην της μεταξύ τους διάδρασης. Έτσι το περιεχόμενο του φιλμ ανταποκρίνεται στον τίτλο του, αφού παρακολουθείς το ημερολόγιο αυτού του περιστασιακού έρωτα διάρκειας περίπου επτά μηνών.

 

Το έργο δεν προσπαθεί να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα. Αποτελεί μία απλή καταγραφή της προσπάθειας δύο ανθρώπων να διατηρήσουν μία σχέση, που βασίζεται μόνο στην απόλαυση. Μην περιμένεις σκηνές αισθησιασμού, περιττού μελό ή αστεϊσμού. Δεν πρόκειται για το Safe Sex (1999). Θα δεις μία φλύαρη γαλλική ταινία, που διακρίνεται από λεπτό γούστο, μπόλικη ψυχρότητα και πραγματική αίσθηση του χιούμορ. Τίποτα σπουδαίο, τίποτα μοναδικό, αλλά σίγουρα και καθόλου φθηνό.

 

Trivia: - Ακούγονται κλασικές συνθέσεις των Handel, Mozart, Shostakovich, Poulenc, οι φωνές της Juliette Greco (1927-2020) και της Jane Birkin (1946), αλλά και η από έτους 2000 σύμπραξη πατρός Ravi Shankar (1920-2012) και κόρης Anoushka Shankar (1981), ετεροθαλούς αδελφής της Norah Jones (1979).

- Σε μία σκηνή οι πρωταγωνιστές παρακολουθούν στο σινεμά το Σκηνές από ένα γάμο (1973) του Ingmar Bergman.

 

Το φιλμ κυκλοφορεί στις 22 Ιουνίου 2023 από τη Weird Wave.

 

Trailer:
 

Video Url