Infiesto (Κριτική)

©thecinemaholic.com

Οι Ισπανοί για ακόμη μια φορά αποδεικνύονται experts των αστυνομικών θρίλερ μυστηρίου. Σε σκηνοθεσία Patxi Amezcua η ιστορία διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή βιομηχανική περιοχή, το Infiesto. Είναι η 1η μέρα του lockdown λόγω του Covid 19. Πρωταγωνιστές, οι δύο αστυνομικοί Samuel (Isak Férriz) και Castro (Iria del Río).

Η ιστορία ξεκινάει με μια κοπέλα η οποία δραπετεύει από τον απαγωγέα της και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει πληροφορίες στους αστυνομικούς, ωστόσο η καταγγελία μιας άλλης κοπέλας για απόπειρα βιασμού, οδηγεί τους δύο αστυνομικούς σε έναν γλοιώδη τύπο με το παρατσούκλι «Σκυλοφονιάς».

Αρχικά δεν συλλαμβάνεται. Ωστόσο με βάση τα στοιχεία που βρήκαν στην κοπέλα στο νοσοκομείο, επιστρέφουν ξανά πίσω για να τον συλλάβουν αλλά εκείνος έχει ήδη ξεφύγει (σκοτώνοντας τον ίδιο του το σκύλο). Εν τέλει τον βρίσκουν στο δάσος κι εκείνος πριν αυτοκτονήσει δηλώνει πως «Aυτή είναι μόνο η αρχή». Μια δήλωση που γεννάει πολλά ερωτηματικά, τόσο στους πρωταγωνιστές όσο και στους θεατές. Εμείς οι θεατές γνωρίζουμε όσα και οι πρωταγωνιστές. 
 

Ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου με ωραία και ρεαλιστική ροή της ιστορίας, όπως δηλαδή θα είχε συμβεί και στην πραγματικότητα. Η εικόνα έχει μία άρρωστα κίτρινη απόχρωση που ταιριάζει τόσο με την υπόθεση και το είδος της ταινίας, όσο και με τις συνθήκες στις διαδραματίζεται η ιστορία: Ο covid 19, το lockdown, η αποξένωση, η μη επαφή, η υγειονομική κρίση. Μέσα στην ιστορία, αναδεικνύονται και οι προσωπικές ανησυχίες των αστυνομικών.

Ο σύντροφος της Castro έχει κορωνοιό και μεταφέρεται στην κλινική. Εκείνη πρέπει να μείνει σε καραντίνα αφού ήρθε σε επαφή με κρούσμα, ενώ η υπόθεση του βιασμού, ή καλύτερα των βιασμών και των κακοποιήσεων, τρέχει. Ο αστυνομικός Samuel, αποξενωμένος λόγω της καραντίνας, μιλάει με την οικογένεια του μέσω βίντεο κλήσης. 

Οι δύο αστυνομικοί θα οδηγηθούν και σε έναν άλλον ύποπτο, τον «Δαίμονα». Ο «Δαίμονας», ένας ψυχάκιας, όταν συλληφθεί θα πει το ίδιο με τον «Σκυλοφονιά», «Αυτή είναι μόνο η αρχή» και θα τους πει τη λέξη κλειδί, «Προφήτης». Όλα κινούνται σύμφωνα με τον «Προφήτη». Σκοπός: να βρουν ποιος είναι ο «Προφήτης» κι έτσι να λήξει αυτή η παράξενη ιστορία. 

Άλλα καλά ισπανικά μυστήρια: Η γραμμή της κιμωλίας (2022), Αόρατος Επισκέπτης (2016), Mirage (2018), El Cuerpo (2012), The Hidden Face (2012) 

 

Παίζεται στο Netflix

Trailer:

Video Url