Wednesday Season 2: Όλα όσα γνωρίζουμε

 Η Wednesday ήταν η μεγαλύτερη και «σκοτεινότερη» επιτυχία του Netflix για το 2022.  Μετά από τις δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων «The Addams Family», το 2019 και το 2021, η οικογένεια Addams επέστρεψε θριαμβευτικά με το Wednesday. Απολαύσαμε την 1η σεζόν και όπως καταλάβαμε από το τέλος της, θα υπάρξει και δεύτερη. Για να δούμε λοιπόν, τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την δεύτερη σεζόν;
 

Η αλήθεια είναι πως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η δεύτερη σεζόν. Όπως είπε η ίδια η Ortega, «Νομίζω ότι το ωραίο με το [τέλος] της σειράς είναι ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί αλλά θα μπορούσε επίσης να τελειώσει. Έχουμε αυτή την επιλογή», πρόσθεσε.». Ωστόσο, τι εμποδίζει το Netflix να συνεχίσει μία σειρά  που με 341,2 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εκθρόνισε την 4η σεζόν του Stranger Things (335 εκατομμύρια ώρες). Την επόμενη εβδομάδα, η Wednesday έσπασε και το δικό της ρεκόρ με 400 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης.

 

Για θυμηθείτε….
Στο τέλος της πρώτης σεζόν, η Τετάρτη λαμβάνει απειλητικά μηνύματα που αποστέλλονται από έναν άγνωστο αριθμό στο πρόσφατα χαρισμένο smartphone της. Το πρώτο μήνυμα δείχνει την Wednesday που πίνει τον καφέ της στο μαγαζί, ενώ άλλο μήνυμα γράφει «Σε παρακολουθώ». Η Wednesday ανακοινώνει με υπόκρυφη ευχαρίστηση ότι έχει τον «πρώτο της stalker». Άραγε, ποιος είναι αυτός ο stalker; Όπως φαίνεται μάλλον η ταυτότητα του stalker θα αποτελέσει και το κύριο μυστήριο της 2ης σεζόν της Wednesday.
 

 

2ο άλυτο θέμα πλοκής
Ο Tyler (Hunter Doohan) καθώς μεταφέρεται από την αστυνομία μεταμορφώνεται στο τέρας Hyde. Άραγε δραπετεύει τελικά από την αστυνομία;
 

Μια επιθυμητή συμμετοχή
Ίσως να υπάρχει χώρος για περισσότερη εμπλοκή της οικογένειας Addams. Η Morticia (Catherine Zeta Jones) και ο Gomez Addams (Luis Guzmán), μαζί με τον μικρότερο αδερφό Pugsley (Isaac Ordonez), βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο στην πρώτη σεζόν. Μια δεύτερη πρόταση, θα ήταν να εμφανιστεί ο Cousin Itt, ο οποίος αναφέρεται εν συντομία στο έβδομο επεισόδιο της σειράς.

 

Τι είπαν οι δημιουργοί και το cast για την 2η σεζόν

Η Ortega εξέφρασε τις ελπίδες της για μια σκοτεινότερη σεζόν της Wednesday.

«Θέλω να είναι κάπως πιο σκοτεινή», είπε ο ηθοποιός στο Entertainment Tonight . «Θέλω η Wednesday να είναι περισσότερο ενεργή και να μην παίζει εκ του ασφαλούς. Θέλω να λειτουργήσει περισσότερο σαν αντιήρωας, να ανταγωνίζεται το τέρας Hyde κι όχι απλά να σώζει την ακαδημία σαν ένας απλός τυπικός ήρωας.».

 

Ο σεναριογράφος Miles Millar (ο ένας από τους δύο για να είμαστε ακριβείς. Ο δεύτερος είναι ο Alfred Gough) είπε ότι σε μια δεύτερη σεζόν θα συμμετείχαν περισσότερο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Addams, χωρίς όμως να χαθεί το επίκεντρο της σειράς, που είναι η Wednesday. «Αισθανθήκαμε σαν να παρουσιάσαμε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας πιο επιφανειακά και ηθοποιοί είναι τόσο φοβεροί και ταιριαστοί σε αυτούς τους ρόλους. Η Catherine είναι, νομίζω, μια εμβληματική Morticia.», είπε ο Μίλερ στο TVLine.

«Η σχέση μεταξύ της Wednesday και της Morticia είναι πολύ σημαντική, καθώς η Wednesday προσπαθεί να χαράξει το δικό της μονοπάτι έξω από την οικογένεια».

 

Σχετικά με την Wednesday, ο σεναριογράφος Al Gough είπε πως εστιάζουν προς την εξέλιξη του χαρακτήρα. «Πρόκειται για ένα κορίτσι που τα βλέπει όλα μαυρόασπρα, αλλά στην πορεία μαθαίνει πως υπάρχουν αποχρώσεις του γκρι. Μαθαίνει την ουσία της φιλίας και να συναναστρέφεται με τους άλλους.».