"The Sandman": Η νέα σκοτεινή σειρά του Netflix

Το The Sandman, η μεταφορά της εμβληματικής σειράς comic του Neil Gaiman έρχεται στο Netflix την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

O Neil Gaiman δημιούργησε το πρώτο τεύχος του Sandman το 1989. Μάγοι και αλχημιστές προσπαθούν σε μία τελετή να αιχμαλωτίσουν τον θάνατο, ωστόσο κάνουν λάθος και πιάνουν τον Θεό των Ονείρων, τον Μορφέα. Εκείνος έπειτα από χρόνια αιχμαλωσίας καταφέρνει τη δεκαετία του 1980 να αποδράσει. Στόχος του είναι να πάρει εκδίκηση αλλά και να συνηθίσει στον μοντέρνο κόσμο.

Οι δημιουργοί
Ο Allan Heinberg (Wonder Woman) έχει αναλάβει το σενάριο της σειράς που θα αποτελείται από 10 επεισόδια, ενώ ενεργό ρόλο στην παραγωγή θα έχει και ο Neil Gaiman μαζί με τον David S. Goyer (Batman Begins).

 

Το Cast

Tom Sturridge ως Dream/Morpheus: Αθάνατο πλάσμα που κυριαρχεί στο βασίλειο των ονείρων (Dreaming), όπου κατοικούν τα όνειρα και οι εφιάλτες των θνητών.

Gwendoline Christie ως Lucifer Morningstar: Για πρώτη φορά βλέπουμε γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο (στο spin-off του Sandman “Lucifer”, τον χαρακτήρα τον υποδύεται ο Tom Ellis). Με τρομερή δύναμη και ικανότητες, ο Lucifer είναι ο μόνος που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Dream.

Boyd Holbrook ως The Corinthian: Ο Corinthian δημιουργήθηκε από τον Dream. Έχει ανθρώπινη εμφάνιση και δύο μικρά επιπλέον στόματα στη θέση των ματιών του. Του αρέσει να τρώει τα μάτια των ανθρώπων που σκοτώνει.

Vivienne Acheampong ως Lucienne: Επικεφαλής βιβλιοθηκονόμος στο βασίλειο των ονείρων. Είναι ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες του Dream.

Charles Dance ως Roderick Burgess: Ο πρώτος κακός που εμφανίστηκε στη σειρά κόμιξ. Μοναδικός του σκοπός είναι να αποκτήσει χρήματα και δύναμη, αλλά και να επιτύχει την αθανασία.

Sanjeev Bhaskar ως Cain: Καταραμένος για μία αιωνιότητα, καθώς έχει διαπράξει τον πρώτο φόνο στην ανθρώπινη ιστορία.

Asim Chaudhry ως Abel: Ο αδερφός του Cain και o πρώτος δολοφονημένος. Έχει καλή καρδιά και δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αδερφός τον μισεί τόσο.