Οι καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές του 2022… μέχρι στιγμής

Μας λένε συνεχώς ότι ζούμε σε μια «νέα χρυσή εποχή της τηλεόρασης». Αυτό είναι κάτι που, οκ, είναι πολύ καλό λόγω της πολυπληθούς ποικιλίας των εκπομπών και των σειρών, αλλά ταυτοχρόνως σε δυσκολεύει αρκετά στο να αποφασίσεις με ποιά θα ξεκινήσεις. Η μηνιαία ροή των καινούργιων εμφανιζόμενων εκπομπών, είναι ακατάπαυστη.

Γι' αυτό λοιπόν, εδώ έχουμε τον οδηγό για τα πραγματικά ξεχωριστά σίριαλ του 2022, που θα θελήσετε να δώσετε προτεραιότητα την επόμενη εβδομάδα των διακοπών σας.

 

"Black Bird"

Ο Τάρον Έγκερτον υποδύεται τον Τζίμι Κιν, έναν πρώην μεγάλο αθλητή και ναρκέμπορο που εκτίει τη δεκαετή ποινή του. Του δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να μειώσει την ποινή του, αποσπόπντας μια ομολογία από τον ύποπτο κατά συρροή δολοφόνο Λάρι Χολ (Πολ Γουόλτερ Χάουζερ).

Πού να παρακολουθήσετε: Apple TV+

 

"Derry Girls"

Η τρίτη και τελευταία σειρά της λαμπρής κωμικής σειράς ενηλικίωσης της Lisa McGee, είναι επίσης η πιο φιλόδοξη. Ξεκινά με τις ηρωίδες μας της δεκαετίας του '90 να ανησυχούν για τα αποτελέσματά τους στο GCSE – μια ιεροτελεστία για κάθε έφηβο – και τελειώνει με τη Βόρεια Ιρλανδία να ψηφίζει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.

 

"Euphoria"

Η δεύτερη σεζόν του εφηβικού δράματος του Sam Levinson είναι ακόμα πιο ζοφερή από την πρώτη. Η ναρκωμανής Rue, που υποδύεται η Zendaya συνεχίζει να είναι η καρδιά της σειράς, αλλά αυτή τη φορά βλέπουμε περισσότερο τους υπόλοιπους συναρπαστικούς χαρακτήρες, όπως η μελαγχολική Cassie (Sydney Sweeney). Είναι μια άγρια περιπέτεια, μια άγρια διαδρομή με μερικές πολύ απροσδόκητες παρακάμψεις.

Πού να το παρακολουθήσετε: Sky Atlantic and NOW

 

Eurovision Song Contest 2022

Στον φετινό διαγωνισμό, ο Sam Ryder αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί πραγματικά να τα πάει καλά - όσο και μια συγκλονιστική πολιτική δήλωση. Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με μια αιχμηρή ομαδική παράσταση του «Give Peace A Chance» του John Lennon και ολοκληρώθηκε με την Ορχήστρα Kalush της Ουκρανίας να εμφανίζεται θριαμβευτικά μπροστά σε ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό. 

Πού να το παρακολουθήσετε: BBC iPlayer

 

"Heartstopper"

Διασκευασμένο από την Alice Oseman από το δικό της graphic novel και webcomic σειρά, αυτή η βρετανική εφηβική σειρά ακολουθεί την άνθηση της σχέσης μεταξύ του δημοφιλούς παίκτη του ράγκμπι Νικ (Κιτ Κόνορ) και του πολύ πολύ νευρικού Τσάρλι (Τζο Λοκ). Είναι μία σειρά που έχει λίγο από queer ρομαντισμό, είναι, εν μέρει, μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα, εν μέρει, δράμα φιλίας και τελικά, μια 100 τοις εκατό, επισκόπιση της ζωής.

Πού να το παρακολουθήσετε: Netflix

 

‘jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’

Σε σκηνοθεσία Coodie & Chike, οι οποίοι γύρισαν επίσης από τα πρώτα βίντεο του Kanye, συμπεριλαμβανομένου του "Through The Wire", αυτό το επικό ντοκιμαντέρ προσφέρει ένα οικείο και συμπαθητικό πορτρέτο ενός αμφιλεγόμενου icon. Χωρισμένο σε τρία μέρη, η ταινία υπόσχεται να καταγράψει δύο δεκαετίες από τη ζωή και την καριέρα του, δείχνοντας «τόσο τις ημέρες που διαμορφωνόταν, προσπαθώντας να ξεχωρίσει, όσο και τη ζωή του σήμερα ως παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη».

Πού να το παρακολουθήσετε: Netflix

 

"Mood"

Βασισμένη στο έργο της για μια γυναίκα Superhoe , η αιχμηρή κωμική σειρά της Nicôle Lecky είναι ένα από τα ζωτικά νέα σόου της χρονιάς. Η Lecky υποδύεται τη Σάσα, μια επίδοξη ράπερ που μπαίνει στα ταραχώδη νερά της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της διαδικτυακής σεξουαλικής δουλειάς αφού την έδιωξαν οι γονείς της. Την σειρά ντύνουν τα αυθεντικά και αιχμηρά τραγούδια της Lecky. 

 Πού να το παρακολουθήσετε:  BBC iPlayer

 

"Moon Knight"

Η τελευταία μίνι σειρά της Marvel θα μπορούσε να είναι η πιο σκοτεινή και η πιο τρελή μέχρι τώρα. Ο Όσκαρ Άιζακ πρωταγωνιστεί ως Στίβεν Γκραντ, ένας ανεπιτήδευτος εργαζόμενος σε κατάστημα δώρων που δεν συνειδητοποιεί ότι είναι στην πραγματικότητα υπερήρωας λόγω του DID (Διασχιστική Διαταραχή Ταυτότητας). Το ότι ο Όσκαρ βάσισε την προφορά του στο βόρειο Λονδίνο στον Karl Pilkington –ναι, στην πραγματικότητα– είναι μια από τις πολλές τολμηρές αλλαγές της σειράς.

Πού να το παρακολουθήσετε: Disney+

"Pachinko"

Διασκευασμένο από το βραβευμένο μυθιστόρημα του Min Jin Lee, αυτό το συναρπαστικό έπος καταγράφει την πρόοδο μιας φτωχής αλλά φιλόδοξης οικογένειας μεταναστών από την Κορέα για τέσσερις γενιές.Στην σειρά παίζει κι ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία Minari,  Youn Yuh-jung.

Πού να το παρακολουθήσετε: Apple TV+

 

"Peaky Blinders"

 Καθώς η φυλή Shelby παλεύει με τις φασιστικές δυνάμεις και την άνοδο του ιρλανδικού όχλου της Αμερικής, ο Knight μας οδηγεί με σιγουριά σε ένα εκρηκτικό και γεμάτο ανατροπές φινάλε.

Πού να το παρακολουθήσετε: BBC iPlayer

 

"Pistol"

Η άγρια, ταραχώδης μίνι σειρά του Danny Boyle δραματοποιεί τη ραγδαία άνοδο και πτώση του πιο εμβληματικού πανκ συγκροτήματος του Ηνωμένου Βασιλείου: των Sex Pistols . Ο Τόμπι Γουάλας (Babyteeth) καταθέτει την ψυχή του ως ο κιθαρίστας Steve Jones, στα απομνημονεύματα του οποίου βασίζεται η σειρά, αλλά ο επιβλητικός Malcolm McLaren του Thomas Brodie-Sangster κλέβει την σκηνή.

Πού να το παρακολουθήσετε: Disney+

 

"Severance"

Σε σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ, αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας προσφέρει μια άγρια ​​σάτιρα της εταιρικής ζωής. Η Lumon είναι μια εταιρεία που προσλαμβάνει υπαλλήλους μόνο εφόσον αποδεχτούν τον απαράβατο κανόνα της: τον διαχωρισμό. Αυτό σημαίνει πως θα τοποθετηθεί στο μυαλό τους ένα τσιπάκι, που θα διαχωρίζει τις μνήμες της κοινωνικής τους ζωής με αυτές της επαγγελματικής τους ζωής. Ο Adam Scott πρωταγωνιστεί ως Mark Scout με τους Christopher Walken και Patricia Arquette σε δεύτερους ρόλους.

Πού να το παρακολουθήσετε: Apple TV+

 

"Stranger Things"

Κυκλοφόρησε σε δύο μέρη η τέταρτη σεζόν του Stranger Things, η οποία είναι πιο τρομακτική και πιο εκτεταμένη από τις προηγούμενες δόσεις. Το κλασικό «Running Up That Hill» της δεκαετίας του '80 της Κέιτ Μπους επέστρεψε στα charts αφού χρησιμοποιήθηκε για να "ντύσει" μερικές από τις πιο δυνατές, συναισθηματικά, σκηνές.

Πού να το παρακολουθήσετε: Netflix

 

 "The Boys"

Η τρίτη σεζόν της επιτυχημένης σάτιρας υπερηρώων. Καθώς το τιμώμενο πλήρωμα παλεύει για να κρατήσει υπό έλεγχο τους τρελαμένους υπερήρωες, υπάρχει άφθονο σεξ, βία και βρισιές. 

Πού να το παρακολουθήσετε: Prime Video

"Top Boy"

Με τον αδίστακτο Dushane (Ashley Walters) να επεκτείνει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, η τέταρτη σειρά του δράματος των συμμοριών του Λονδίνου έχει μια πιο διεθνή γεύση: υπάρχουν ταξίδια στο Μαρόκο και την Ισπανία. Η βία δεν είναι ποτέ μακριά, αλλά η καρδιά του Top Boy παραμένει στο καλά σχεδιασμένο σύνολο χαρακτήρων του, το οποίο περιλαμβάνει τον νεοσύλλεκτο Adwoa Aboah.

Πού να το παρακολουθήσετε: Netflix

 

"We Own This City"

Σε σενάριο του David Simon του The Wire και George Pelecanos, αυτή η σκληρή μίνι σειρά παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση της σοκαριστικά διεφθαρμένης Gun Task Force του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης. Βασισμένο σε ένα βιβλίο του καταγγέλλοντα δημοσιογράφου Τζάστιν Φέντον, δεν είναι απλώς ένα καθηλωτικό αστυνομικό δράμα, αλλά και ένα έντονο κατηγορητήριο για την αμερικανική ζωή.

Πού να παρακολουθήσετε: Sky Atlantic και Now TV