Little Green Apples/King Of The Road-Roger Miller

Είχε γεννηθεί 2 Ιανουαρίου 1936

Ο Roger Dean Miller Sr. (2 Ιανουαρίου 1936 – 25 Οκτωβρίου 1992) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ευρέως γνωστός για τα νεωτεριστικά τραγούδια του επηρεασμένα από honky-tonk και τις κορυφαίες κάντρι επιτυχίες του " King of the Road ", " Dang" . Εγώ », και το « England Swings ».

Αφού μεγάλωσε στην Οκλαχόμα και υπηρέτησε στον στρατό των ΗΠΑ , ο Μίλερ ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως τραγουδοποιός στα τέλη της δεκαετίας του 1950, γράφοντας επιτυχίες όπως " Billy Bayou " και "Home" για τον Jim Reeves και "Invitation to the Blues" για τον Ray Price. .

Αργότερα ξεκίνησε μια δισκογραφική καριέρα και έφτασε στο αποκορύφωμα της φήμης του στα μέσα της δεκαετίας του 1960, συνεχίζοντας να ηχογραφεί και να περιοδεύει στη δεκαετία του 1990, γράφοντας την τελευταία του κορυφαία 20 country επιτυχία " Old Friends " με τους Price και Willie Nelson το 1982.

Έγραψε επίσης και ερμήνευσε αρκετά από τα τραγούδια για την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney του 1973 Robin Hood . Αργότερα στη ζωή του, έγραψε τη μουσική και τους στίχους για το μιούζικαλ Big River που κέρδισε το βραβείο Tony το 1985 στο Broadway , στο οποίο έπαιξε.

Ο Μίλερ πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα το 1992 και μπήκε στο Country Music Hall of Fame τρία χρόνια αργότερα. Τα τραγούδια του συνέχισαν να ηχογραφούνται από άλλους τραγουδιστές, με διασκευές του " Tall, Tall Trees " του Alan Jackson και του " Husbands and Wives " των Brooks & Dunn. 

Και οι δύο έφτασαν στην πρώτη θέση στα τσαρτ της χώρας τη δεκαετία του 1990. Το Μουσείο Ρότζερ Μίλερ —τώρα έχει κλείσει— στην πατρίδα του, Έρικ, στην Οκλαχόμα , ήταν ένας φόρος τιμής στον Μίλερ.

Χρειάστηκαν λιγότερο από δέκα χρόνια για να φτάσει από το πουθενά στην κορυφή . Όπως και άλλοι που πέτυχαν τέτοια μνημειώδη επιτυχία, η ιστορία του πώς ο Μίλερ έφτασε στην κορυφή ήταν ενδιαφέρουσα.

 

Video Url