La Luna-Belinda Carlisle

La Luna-Belinda Carlisle

Η Μπελίντα Τζο Κουρζέσκι Καρλάιλ (Belinda Jo Carlisle) γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1958 και είναι γνωστότερη ως Μπελίντα Καρλάιλ.

Η Καρλάιλ μαζί με τη Τζέιν Γουίντλιν δημιούργησαν το 1978 το συγκρότημα Go-Go's το οποίο έμελλε να γίνει ένα απ'τα θρυλικότερα αμερικάνικα γυναικεία γκρουπς όλων των εποχών, καθώς αποτέλεσε το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που κατάφερε να φτάσει την κορυφή του Billboard.

Χρόνια αργότερα το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε το ντεμπούτο των Go-Go's στους 500 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών. Το συγκρότημα έκανε πωλήσεις άνω των 7 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Μετά από 3 επιτυχημένους δίσκους και πολλές καταχρήσεις το συγκρότημα διαλύθηκε το 1985 κι η Καρλάιλ έθεσε ως στόχο την σόλο καριέρα. Πρώτα όμως έπρεπε να αποβάλλει τις βλαβερές συνήθειες που είχε αποκτήσει παράλληλα με την επιτυχία του γκρουπ. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά την είχαν κάνει να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Το 1986, μια ανανεωμένη Καρλάιλ κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο Belinda. Η αλλαγή ήταν γενική τόσο στην εμφάνιση της, όσο και στην επιλογή υλικού για το δίσκο. Η άλλοτε παχουλή τραγουδίστρια εμφανίστηκε αδυνατισμένη και όμορφη όσο ποτέ, ενώ για τη νέα της δουλειά είχε αφαιρέσει το σκληρό ήχο των Go-Go's και το αποτέλεσμα ήταν ένας αξιοπρεπής δίσκος κιθαριστικής ποπ. Το πρώτο σινγκλ Mad About You σκαρφάλωσε στο #3 του Billboard, αλλά δεν κατάφερε να'χει ανάλογη επιτυχία και στην Ευρώπη, ακολούθησαν τα σινγκλ Ι Feel The Magic, Band Of Gold και Since You've Gone.

Η παγκόσμια επιτυχία ήρθε όμως το 1987 με τον πλατινένιο δίσκο Heaven On Earth και το single Heaven Is A Place On Earth που πήγε στο #1 σε Αμερική, Μ. Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα σινγκλ, το I Get Weak έφτασε στο #2 του Billboard και #10 στην Αγγλία καθώς και τα Circle In The Sand (US #7, UK #4) και I Feel Free (US #88)(διασκευή του ομώνυμου κομματιού των Cream του Έρικ Κλάπτον).

Το Runaway Horses του 1989 συνέχισε την επιτυχία του Heaven On Earth κι έβγαλε 6 singles. To πρώτο single Leave A Light On, στο οποίο συμμετέχει με κιθαριστικό σόλο ο Τζωρτζ Χάρισον των Beatles, έφτασε στο #11 του Billboard και στο #4 στην Αγγλία. Από τα σινγκλ που ακολούθησαν αξιοσημείωτα είναι το La Luna (UK #36), το (We Want) The Same Thing (UK #6) και το Summer Rain (US #30, UK #3).

Video Url