Πέθανε ο τραγουδιστής της κάντρυ και ηθοποιός Mickey Gilley

Πέθανε ο τραγουδιστής της κάντρυ και ηθοποιός Mickey Gilley

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός της country Mickey Gilley, γνωστός για την έναρξη του κινήματος «Urban Cowboy» στη μουσική κάντρι και τα τραγούδια επιτυχιών, όπως τα «Stand By Me», «Room Full of Roses» και «Lonely Nights», πέθανε το Σάββατο, 7 Μαΐου 2022, στο Μπράνσον, Μιζούρι. Την είδηση ​​του θανάτου του σε ηλικία 86 ετών ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος του, Ζακ Φάρνουμ. Η αιτία του θανάτου δεν αποκαλύφθηκε.

Ο Gilley είχε μόλις τελειώσει μία περιοδεία, έχοντας παίξει δέκα παραστάσεις τον Απρίλιο. Πέρασε ειρηνικά έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και στενούς φίλους.

Ο Gilley, με καταγωγή από το Natchez του Μισισιπή, επηρέασε γενιές τραγουδιστών της κάντρι για δεκαετίες με την υπογραφή του, τον συναρπαστικό συνδυασμό του ρυθμού και των μπλουζ της Λουιζιάνας και των crossover μελωδιών της country-pop. Μεγάλωσε με τα δύο διάσημα ξαδέρφια του, τον Jerry Lee Lewis και τον Jimmy Swaggart, περιτριγυρισμένος από την επιρροή της μουσικής και κέρδισε 39 Top 10 επιτυχίες και 17 #1 τραγούδια σε όλη την καριέρα του στην κάντρυ

Το 1971, ο Gilley άνοιξε το παγκοσμίου φήμης κέντρο honky-tonk με το όνομα του Gilley’s του στην Πασαντένα του Τέξας, το οποίο πυροδότησε μια αλυσίδα από τα διάσημα νυχτερινά κέντρα.

Ο γιος του Arthur Fillmore Gilley και της Irene (Lewis) Gilley, ο Gilley έμαθε πώς να παίζει πιάνο από τον Lewis και ασχολήθηκε με τη μουσική boogie-woogie και γκόσπελ νωρίς στην καριέρα του πριν βρει την επαγγελματική του βάση στη δεκαετία του '70 με το "Room Full of Roses". ” Ακολούθησαν επιτυχίες "Chains of Love", "Honky Tonk Memories", "She's Pulling Me Back Again" και το εντυπωσιακό "Don't All the Girls Get Bettier at Closing Time" καθώς το honky-tonk του έδωσε τη θέση του στον πιο προοδευτικό countrypolitan