Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις - Από Adia Victoria στον Bruce Springsteen

Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις - Από Adia Victoria  στον Bruce Springsteen

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Adia Victoria - Ain't Killed Me Yet (Single – 21/3/2022)

Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι μετά το Magnolia Blues, την εισαγωγή στο τρίτο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Ένας δίσκος που στην οργάνωση της παραγωγής του ήταν ο T Bone Burnett, με συμμετοχές όπως των Jason Is bell και Matt Berninger. Η ολοκαίνουργια στιγμή της κινείται και αυτή στα όρια του blues / folk με μια σύγχρονη προσέγγιση. Ευτυχώς που ο κορονοϊός δεν έκανε μόνιμη την βιοποριστική της επιλογή να δουλεύει στην Amazon.

Sandwich–Negatives (Single -22/4/2022)

Το ροκ δεν έχει πατρίδα και η πενταμελής μπάντα που ακολουθεί μας έρχεται με δύναμη από τις Φιλιππίνες. Ιδρύθηκαν το μακρινό 1998 και έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα εννέα δίσκους.

The Knocks - Nobody But Me (ft. Cold War Kids) (Single – 27/4/2022)

Το νεοϋορκέζικο ηλεκτρονικό ντουέτο των B-Roc και J Patt συνεργάζεται εδώ με μια ακόμη πενταμελή μπάντα για σήμερα. Εδώ έχουμε τα για τρίτη φορά φιλοξενούμενα σε λίστες, καλιφορνέζικα παιδιά του ψυχρού πολέμου.

D/troit - I Want You (Single – 29/4/2022)

Ένα ακόμη ρετρό σόουλ αισθητικής «παιδί» της δανέζικης συμμορίας. Ήταν το πρώτο τραγούδι από τη νέα τους δουλειά που αναμένεται τον Ιουνίου άλμπουμ και θα φέρει τον τίτλο Heavy. Το εν λόγω τραγούδι κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο που μας πέρασε, αν και εμείς ακούσαμε πριν λίγο καιρό το δεύτερο single του 2022, το Got To Have Soul. Με αφορμή ένα τρίτο δείγμα, το Higher, σε ίδιο μήκος κύματος, που μαζεύει στην κυκλοφορία του συγχρόνως και όλα τα προηγούμενα της χρονιάς, ακούμε το «Σε θέλω».

Van Morrison– Dangerous (Single – 29/4/2022)

Αδυναμίες προς τη δουλειά του μεγάλου ιρλανδού μουσικού. Εδώ συνεχίζεται η κόντρα με τον υπουργό υγείας της χώρας του από το 2020 με αφορμή τις γνωστές του φαντάζομαι θέσεις για τον κορονοϊό. Τώρα για αυτές αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε είναι άλλη ιστορία.

Heather Nova– Fireproof (Single – 22/4/2022)

Καθώς η καλλιτέχνης έχει επιστρέψει στα πάτρια εδάφη της, έχει ξεκινήσει από το 2019 και ένα φεστιβάλ για να προωθήσει συνθέτες και στιχουργούς από τις Βερμούδες. Ο 11ος της δίσκος θα περιλαμβάνει καλλιτέχνες από το νησί και όπως και στο ξεκίνημά της και όχι μόνο, το 1993 στο Glow Stars, παραγωγός του θα είναι ο Dj, μουσικός και συνθέτης, Dj Felix ή αλλιώς Felix Tod, μετά από μια 2οετία πλέον τέως σύζυγός της. Για τη δουλειά του σε ντοκιμαντέρ στο BBC έχει δύο υποψηφιότητες για βραβείο BAFTA. Other Shores θα είναι ο τίτλος του άλμπουμ της, γεμάτος με ακουστικές διασκευές όπως και αυτό που θ’ ακούσετε, αρχική εκτέλεση από τους National στο Trouble Will Find Me του 2013, που αναμένεται περί τα τέλη του καλοκαιρού από την εταιρεία που ίδρυσε η ίδια, την Saltwater Music.

Nick Mulvey - Brother To You (Single – 20/4/2022)

Το τρίτο τραγούδι από την επερχόμενη νέα δουλειά του τέως μέλους των βρετανών Portico Quartet, που θα δει το φως τον ερχόμενο μήνα, με τίτλο New Mythology. Σε προσωπική ρότα βρίσκεται από το 2011, με το προτεινόμενο για βραβείο Mercury ντεμπούτο του, First Mind. Πρόκειται το πρώτο του άλμπουμ μετά από πέντε χρόνια από το άλμπουμ του 2017 Wake Up Now.

James TW– Lipstick (LP: Heartbeat Changes – 29/4/2022)

Ο 24χρονος βρετανός σε αξιόλογες pop περιπέτειες από τον δεύτερο επερχόμενο δίσκο του. Το πλατινένιο παιδί της island αποδεικνύει ότι το ποπ μέλλον του ανήκει. Η Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ και Βρετανία συμφωνούν ήδη.

IDK & Denzel Curry - Dog Food (Single – 29/4/2022)

Δύο συχνά συνεργαζόμενοι εδώ στο δεύτερο δείγμα από το EP Simple μετά το Taco, του IDK. Tha Block Is Hot του Lil Wayne από το 1999 δανείζει στοιχεία στο τραγούδι καθώς ο καναδό/αϊτινός djκαι παραγωγός Kaytranadaεπιμελείται της ηχογράφησης.

Bruce Hornsby - Too Much Monkey Business (Single – 22/4/2022)

Μπορεί να αγγίξει το hiphop ένα τραγούδι του rock and roll του 1956 πρωτοερμηνευμένο από τον Chuck Berry; Μπορεί κάτι τέτοιο να το δοκιμάσει ο κύριος The Way it Is, με επιτυχία; Αν μη τι άλλο είναι μια φρέσκια προσέγγιση που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και κάποια χρόνια σε συνεργασία με τον Leon Russel, από έναν δημιουργό με πάνω από είκοσι δίσκους στο ενεργητικό του και θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ με τίτλο, Flicted, που βγαίνει στα τέλη του μήνα. Θα είναι το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας που ξεκίνησε με το Absolute Zero (2019) και συνεχίστηκε με το Non-Secure Connection (2020). Κεντρικός άξονας οι ταινίες του Spike Lee για τις οποίες έγραψε μουσική, Da Sweet Blood of Jesus (2014) και Red Hook Summer (2012).

Sasha Alex Sloan - New Normal (Single- 29/4/2022)

Σε λίγες ημέρες αναμένεται το δεύτερο άλμπουμ της νεαρής αμερικανίδας από τη Βοστόνη με τις ρωσικές ρίζες. Τίτλος του I Blame The World και το τραγούδι που θ’ ακούσουμε, μια ποπ προσαρμοσμένη τέλεια στα 27 της χρόνια, είναι το τρίτο single πρόγευση από τον αναμενόμενο δίσκο της.

Joel Sarakula - Sun Goes Down (Single – 11/3/2022)

Το σοφτ ροκ τραγούδι του αυστραλού δημιουργού, ηχογραφήθηκε στην Ολλανδία. Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.

Chris Janson - You Never Did (LP: All In – 29/4/2022)

Κάντρι από τον τέταρτο δίσκο του 36χρονου ερμηνευτή. Απλή, άμεση με αναφορά κατά δήλωση και του ίδιου σε ήχους του χώρου από τη δεκαετία του ‘80 και του '90.

Allison Russell - All Of The Women feat. Sa-Roc (dim star remix) (Single – 8/3/2022)

Το αυθεντικό έρχεται από τον ντεμπούτο της δίσκο της άνοιξης του 2021, Outside Child. Για τον συγκεκριμένο δίσκο έχει προταθεί για διάφορα βραβεία της φολκ, αμερικάνα μουσικής σε Καναδά, ΗΠΑ και Βρετανία. Το τραγούδι αντλεί έμπνευση από τα χρόνια της εργασίας της στον χώρο της ψυχικής υγείας στο Βανκούβερ.

Tones And I– Eyes Don’t Lie (Acoustic) (Single – 29/4/2022)

Η Toni Watson σε μια εκπληκτική στιγμή για επίλογο. Ζωντανά ηχογραφημένο στη Μελβούρνη. Ανατριχιαστικά υποβλητικό…

όλα τα παραπάνω μαζεμένα εδώ:

και ένα από το παρελθόν που ξαναήρθε για μια «επίσκεψη»

Bruce Springsteen - Candy's Room (Live at The Roxy, West Hollywood, CA - July 7, 1978) (LP: The Live Series: Songs Of Location – 29/4/2022)