Πέθανε η Susan Jacks των Poppy Family (‘Which Way You Goin’ Billy’)

Πέθανε η Susan Jacks των Poppy Family (‘Which Way You Goin’ Billy’)

Η Σούζαν Τζακς, η οποία συνεργάστηκε με τον σύζυγό της, Τέρι Τζακς, στα τέλη της δεκαετίας του '60 σαν συγκρότημα με το όνομα Poppy Family, πέθανε τη Δευτέρα (25 Απριλίου 2022). η Τζακς ήταν 73 ετών και έπασχε από νεφρική νόσο για αρκετά χρόνια. Το καναδικό δίδυμο είχε παντρευτεί το 1967 όταν εκείνη ήταν στα τέλη της εφηβείας της. Η ηχογράφηση του "Which Way You Goin' Billy?", σε σενάριο και παραγωγή του συζύγου της, ήταν σημαντική επιτυχία στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνοντας στο Νο 1 στο τσαρτ Cash Box (και στο Νο 2 στο Billboard). Το συγκρότημα είχε πολλά άλλα κορυφαία σινγκλ στον Καναδά, αλλά μόνο μέτρια αργότερα επιτυχία αλλού. Το ζευγάρι χώρισε το 1973.

Σχετικά με το θάνατό της, ο Terry Jacks έγραψε: «Λυπάμαι για τον θάνατο της Susan Jacks. Είχε μια ευγενική καρδιά και τραγουδούσε όμορφα τα τραγούδια μου. Ξέρω ότι θα ζήσει στο Beyond The Clouds».

Η Σούζαν Τζακς έγινε σόλο καλλιτέχνης και παρόλο που συνέχισε να έχει επιτυχία στον Καναδά, δεν πέτυχε ποτέ κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία αλλού. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο σύζυγός της ήταν παραγωγός των Beach Boys. Ένα από τα τραγούδια που σκέφτονταν για το άλμπουμ, Surf’s Up, ήταν ένα Γαλλικό τραγούδι με στίχους αγγλικής γλώσσας από τον Rod McKuen. Αν και το συγκρότημα επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει την ηχογράφηση, το τραγούδι κόλλησε με τον Terry Jacks. Το ηχογράφησε το 1973 και το 1974 το "Seasons in the Sun" έγινε #1 σινγκλ σε όλο τον κόσμο.