Οι Chromeo είναι ένα «περίεργο» ντουέτο από τον Καναδά

Οι Chromeo είναι ένα «περίεργο» ντουέτο από τον Καναδά

Ο κόσμος μας γύρω βράζει. Covid, ακρίβεια, ενεργειακό πρόβλημα, «καπνοί» πολέμου, προκλήσεις, «μάγοι» και «μάγισσες» κάθε τύπου, τρομοκράτες χωρίς αιτία, «μεταμφιεσμένοι» δικτάτορες, τεχνολογία στα άκρα, οπαδική και ομαδική βία, έμφυλη βία και άφυλα σεμινάρια και στον αντίποδα άκρατος συντηρητισμός, φασιστικές τάσεις και φονταμενταλιστικές προεκτάσεις.

«Δεν περιγράφω άλλο» που έλεγε και ο Γιώργος Χελάκης, οι ειδήσεις με ξεπερνούν.

Θέλετε τίτλους:

«Ο Πούτιν ειρωνεύεται τη Δύση: Τι ώρα… ξεκινάμε πόλεμο;»

«Πόλεμος προπαγάνδας για την Ουκρανία: Επιμένει η Ρωσία με «αποδείξεις» ότι αποχωρεί – ΗΠΑ: Ανασυντάσσεται»

«Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» - Στοχευμένη στήριξη στους πιο αδύναμους, κανένα μέτρο, χωρίς μέτρημα»

«Ακρίβεια: Έρχεται ως αντίδοτο Πασχαλινό «δώρο» για τους ευάλωτους»

«Ο συντηρητικός τύπος των ΗΠΑ έχει γίνει πυρ και μανία με τον Τζο Μπάιντεν και την απόφαση του να διορίσει στο υπουργείο Ενέργειας ως υπεύθυνος διάθεσης αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων και αποβλήτων τον Sam Brinton, απόφοιτο του ΜΙΤ και ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή»

«Η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσε, χθες, πρακτικές «μεταστροφής» της σεξουαλικότητας σε ανηλίκους ΛΟΑΤΚΙ, με συντριπτική πλειοψηφία, σε μία ψηφοφορία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς νίκη για την ανθρωπότητα.»

Επειδή αν συνεχίσω παρακάτω με τις υπόλοιπες «αρετές» του Sam Brinton ή τα «πειράματα» της Νέας Ζηλανδίας το κείμενο θα γίνει ελαφρώς ακατάλληλο, δεν ξέρω κυριολεκτικά αν είμαστε έτοιμοι να «δεχτούμε» ή να «παρασυρθούμε» από τις αλλαγές που μας περιστοιχίζουν σε όλα τα επίπεδα.

Στην μουσική στην δεκαετία του ’70 όσο ακούγαμε τα τραγούδια του David Bowie και τα φχαριστιόμασταν, τόσο μάλλον οι γονείς μας και πολλοί από μας θα θέλαμε να ξεχάσουμε τις περίεργες εμφανίσεις του Bowie, τα σόου και τα «εξωγήινα» σενάρια επί σκηνής. Τώρα εν έτει 2022 όλα έχουν αλλάξει και κυκλοφορούν άνετα τριγύρω μας. Ο Bowie έχει πεθάνει αλλά υπάρχουν αρκετοί κλώνοι που κάνουν μουσική και εμφανίσεις που διευρύνουν το τοπίο.

Οι Chromeo είναι ένα «περίεργο» ντουέτο από τον Καναδά, που το 2018 «έφτασαν» μέχρι τα Grammy. Το άλμπουμ τους “Head over Heels” κυριολεκτικά και μεταφορικά ξεχειλίζει από σύμβολα, αγάπη, Electrto-funk, synth-pop, disco και το κομμάτι τους “Bad Decision” ταιριάζει «γάντι» στον διορισμό του Sam Brinton.

Brinton with Jane Fonda at the Oscars in 2018

Ώσπου ο Κυρ. Μητσοτάκης τολμήσει να διορίσει κάποιον αντίστοιχο ειδικευμένο και «ξεχωριστό» πρόσωπο σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα μπας και βγάλουμε χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο και ότι άλλη «εποχή» μας βρει, ας βολευτούμε μουσικά με Chromeo και “Bad Decision”.

https://www.youtube.com/watch?v=lToZrO4Zslg&list=RDlToZrO4Zslg&start_radio=1

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΟΛΟΓΚΑΣ

Δείτε ακόμη:

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>> Μέρος 'Α

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>