Νέα Μουσική που αξίζεις ν’ ακούσεις: Joe Bonamassa, Curtis Harding, Kristian Bush κ.α

Νέα Μουσική που αξίζεις ν’ ακούσεις:  Joe Bonamassa, Curtis Harding, Kristian Bush κ.α

Νέα Μουσική που αξίζεις ν’ ακούσεις

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Joe Bonamassa - The Heart That Never Waits (Single – 25/8/2021)

Από το αναμενόμενο για κυκλοφορία τον Οκτώβριο άλμπουμ με τίτλο Time Clocks. Θα είναι το 16ο άλμπουμ του 44χρονου μέσα σε εικοσιένα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Up0GIUtSX9k

Shinyribs - Rhythm of the Night (LP: Late Night TV Gold – 27/8/2021)

Κολεκτίβα από το Austin του Τέξας, που κυκλοφόρησε το έβδομο άλμπουμ τους.

Anderson East - Maybe We Never Die (LP: Maybe We Never Die – 20/8/2021)

Ο τρίτος δίσκος του 33χρονου δημιουργού, από το Νάσβιλ. Ένα ακόμη κεφάλαιο στην γαλανομάτη σόουλ. Η παραγωγή του ιδίου σε συνεργασία ξανά με τον Dave Cobb.

Brandi Carlile - Right On Time (In Harmony) (Single – 27/8/2021)

Από το επίσης αναμενόμενο φθινοπωρινό, νέο δίσκο της, το In These Silent Days. Καταγωγή από την περιοχή του Σιάτλ, σαράντα ετών, έχει κυκλοφορήσει έως σήμερα έξι δίσκους. Κάντρι, φολκ, αμερικάνα και ποπ οι ήχοι της, εδώ η ακουστική έκδοση της αυθεντικής σύνθεσης.

City Your City & Frasco - Summer Zeus (Single – 21/7/2021)

Από το Τόκυο, συνεργασία δύο γκρουπ που κυκλοφορούν τραγούδια μόνο κάθε καλοκαίρι. Νοσταλγική ‘80ς σίνθι/ποπ με μια ανατέλλοντος ηλίου ανέλπιστη φρεσκάδα.

Freedom Fry - Stayin' Alive (EP: Reprises – 14/5/2021)

Γαλοαμερικανική συνεργασία Marie Seyrat και Bruce Driscoll, αγκαλιάζει την κληρονομιά των αδελφών Gibb, σε μια δοκιμασμένη και στο παρελθόν συνταγή, διασκευή αγγλικών τραγουδιών με στίχους στα γαλλικά.

Little Simz - Point And Kill ft. Obongjayar (Single – 1/9/2021, LP: Sometimes I Might Be Introvert – 3/9/2021)

Σόουλ, φανκ, χιπ χοπ και αφρο ρυθμοί, Αγγλία και Νιγηρία σε ένα εθιστικό γαϊτανάκι.

Vargas Blues Band - Romantic Warrior (Single – 17/8/2021)

Το κομμάτι θα υπάρχει στο άλμπουμ τους Back In Memphis του Οκτωβρίου. Ισπανικής προέλευσης το γκρουπ, ο φροντμαν, έχει στο παλμαρέ του πάνω από 25 άλμπουμς και τριάντα χρόνια καριέρας.

Jitwam - TEYMORI - Atjazz - Help Yo Self (Atjazz Remix) (Single – 6/8/2021)

Σαγηνευτικά φωνητικά ινδοαμερικανικού μιξ, φανκ, ντίσκο, έγχορδα και ψήγματα house για γαρνιτούρα. Τι άλλο να ζητήσεις από τη ποιοτική χορευτική μουσική σήμερα. To remix του βρετανού Martin «Atjazz» Iveson.

Curtis Harding - I Won't Let You Down (Single – 7/7/2021)

Η Ατλάντα εκτός από καυτή χιπ χοπ σκηνή έχει και άλλες προτάσεις. Όπως αυτή που ακολουθεί, ενώ αναμένουμε τη συνέχεια του πολύ καλού 2017 δεύτερου άλμπουμ του Face Your Fear πριν από τέσσερα χρόνια.

Full Flava feat Kelli Sae - Bad Habit (Gil Cang Remix) (Single – 30/7/2021)

Η βρετανική ομάδα παραγωγών των Rob Derbyshire και Paul Solomon, από το Μπίρμινχαμ, βρίσκεται μαζί μας για πάνω από δύο δεκαετίες. Η πρώτη κυκλοφορία της εκτέλεσης βρίσκεται στο Music Is Our Way of Life του 2007. Το αυθεντικό έρχεται από ακόμη πιο πίσω, το 1985 από την Jenny Burton.

Natalie Hemby - Radio Silence (Single – 27/8/2021)

Δεύτερο μέρος των The Highwomen, μετά την Brandi Carlile, στη σημερινή λίστα, από το αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει τίτλο Pins and Needles.

Sturgill Simpson / Willie Nelson – Juanita (LP: The Balland Of Dood & Jiamota – 20/8/2021)

Ο Simpson έχει δηλώσει ως επιρροή για το πιο πρόσφατο ξανά θεματικό του άλμπουμ ,η ιστορία γύρω από δύο χαρακτήρες στο Κεντάκι του 1862, το Red Headed Stranger του Nelson του 1975. Ο βραβευμένος με γκράμμι τραγουδοποιός εμπνεύστηκε το τραγούδι από τον παππού του. Πετριδικές εξαρτήσεις, οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια…

Kristian Bush - Way Back (EP: Darlin’ Cory – 20/8/2021)

Από τις ΗΠΑ και δη το Τεννεσί, ένας ακόμη κάτοχος βραβείου γκράμμι, με το ντουέτο του με την Jennifer Nettles, τους Sugarland. Προσωπική στιγμή αυτή τη φορά με τον πενήντα ενός ετών δημιουργός / παραγωγός, σε ένα δείγμα από την τεσσάρων τραγουδιών νέα του κυκλοφορία.

Adia Victoria - Magnolia Blues (Single – 4/8/2021)

Για επίλογο παραμένουμε στην πολιτεία του Τεννεσί. Από το Νάσβιλ έρχεται ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια της χρονιάς κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό της ερμηνεύτριας, συνθέτριας και ποιήτριας των 35 Ιουλίων.

και όλα τα παραπάνω μαζεμένα εδώ: