Ο σούπερφαν των Blondie Γιάννης Τζοβάνης, μιλά για το πώς η μπάντα άλλαξε τη ζωή του

Ο σούπερφαν των Blondie Γιάννης Τζοβάνης, μιλά για το πώς η μπάντα άλλαξε τη ζωή του

"Η Ντέμπι Χάρι είναι 'ο θεός' στον οποίο αποφάσισα να πιστέψω."

Ο σούπερ φαν των Blondie, Γιάννης Τζοβάνης, έχει σχεδόν θρησκευτική αφοσίωση στο συγκρότημα που αποτέλεσε 'το soundtrack της ζωής του'.

Είδα το "Call Me" να είναι #1 στα charts του περιοδικού Ποπ&Ροκ επί 6 μήνες, αυτό ήταν που με έκανε να πάω να το αγοράσω κι έτσι ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι...

 

 

Το 1980 διάβασα για το συγκρότημα στο μουσικό περιοδικό Ποπ&Ροκ, και μετά βγήκα αμέσως και αγόρασα το single Call Me . Το θεματικό τραγούδι της επιτυχημένης ταινίας American Gigolo , Call Me ήταν μια συνεργασία με τον παραγωγό ντίσκο Georgio Moroder και νούμερο 1 single σε όλο τον κόσμο.

Αποτέλεσε συνέχεια στην εκπληκτική ικανότητα του συγκροτήματος να πειραματιστεί με νέα είδη, συνδυάζοντας πανκ ροκ με ντίσκο, doo-wop, reggae ή hip-hop ώστε να δημιουργήσει μερικά από τα πιο εικονικά singles της εποχής.

 

 

"Έσπρωξαν την ποπ κουλτούρα δοκιμάζοντας νέα πράγματα", λέει ο Γιάννης. "Ήταν διαφορετικοί και με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι μπορούσανε να δοκιμάσουν ό, τι ήθελαν..."

Στο βίντεο που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο, ο Γιάννης μας ξεναγεί γύρω από την συλλογή του, συμπεριλαμβανομένης μιας πραγματικής 'καρδιάς από γυαλί' που κάποτε κρέμασε το μικρόφωνο της Debbie, και θυμάται την εποχή που ενήργησε ως ξεναγός για το συγκρότημα όταν είχαν έρθει στην Αθήνα το 1991.

 

>> https://www.loudersound.com/features/blondie-the-soundtrack-to-my-life?

Ο Γιάννης θα είναι μπροστά για το Against The Odds Tour, το οποίο θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

 

 

Η περιοδεία Blondie's Against The Odds με τους Garbage, θα ξεκινήσει στο Λίβερπουλ στις 6 Νοεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου, με ημερομηνία λήξης στο First Direct Arena στο Λιντς. Οι δύο μπάντες είχαν περιοδεύσει και στο παρελθόν μαζί το 2017. Για τη πλήρη λίστα ημερομηνιών και εισιτηρίων, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της AEG .

Πηγη: loudersound.com