A Saucerful Of Secrets-Pink Floyd

A Saucerful Of Secrets-Pink Floyd

Ήταν το τελευταίο άλμπουμ με τον Syd Barrett, κυκλοφόρησε 28 Ιουνίου 1968.

Το A Saucerful of Secrets είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Pink Floyd , που κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου 1968 από την EMI Columbia στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 27 Ιουλίου 1968 στις ΗΠΑ από την Tower Records . Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, η ψυχική υγεία του τραγουδιστή και κιθαρίστα Syd Barrett επιδεινώθηκε, έτσι ο David Gilmour ανέλαβε δράση. Ο Μπάρετ άφησε το συγκρότημα πριν καταφέρει να ολοκληρώσει το άλμπουμ.

Ενώ ο Barrett ήταν ο κύριος τραγουδοποιός στο ντεμπούτο άλμπουμ των Pink Floyd, The Piper at the Gates of Dawn (1967), στο A Saucerful of Secrets, κάθε μέλος συνεισέφερε στη σύνθεση τραγουδιών με τα κύρια φωνητικά. Ο Gilmour συμμετέχει σε όλα τα τραγούδια εκτός από δύο, ενώ ο Barrett συνέβαλε σε τρία. Το " Set the Controls for the Heart of the Sun " είναι το μόνο τραγούδι στο οποίο εμφανίζονται και τα πέντε μέλη.

Το A Saucerful of Secrets έφτασε στο νούμερο εννέα στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά δεν μπήκε στο chart στις ΗΠΑ μέχρι τον Απρίλιο του 2019, φτάνοντας στο νούμερο 158. Έλαβε κυρίως θετικές κριτικές, αν και πολλοί κριτικοί το έκριναν κατώτερο από το The Piper at the Gates of Dawn .