Δισκοθήκη: Paul Williams εντυπωσιακός τραγουδοποιός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Paul Hamilton Williams Jr. (γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου 1940) είναι Αμερικανός συνθέτης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Είναι γνωστός για τη συγγραφή και τη συν-συγγραφή δημοφιλών τραγουδιών που ερμηνεύτηκαν από μια σειρά από ηθοποιούς τη δεκαετία του 1970, συμπεριλαμβανομένων των Three Dog Night's "An Old Fashioned Love Song" και "Out in the Country", της Helen Reddy "You and Me Against the World" , το "Fill Your Heart" του Biff Rose και το "We've Only Just Begun" και "Rainy Days and Mondays" των Carpenters.

Video Url

 

Ο Γουίλιαμς είναι επίσης γνωστός για τη συγγραφή της μουσικής και των στίχων για το Bugsy Malone (1976) και τις μουσικές του συνεισφορές σε άλλες ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου για Όσκαρ τραγουδιού "Rainbow Connection" από το The Muppet Movie, καθώς και για τη συγγραφή των στίχων στο Νο 1 στην κορυφή των chart. τραγούδι "Evergreen", το θέμα της αγάπης από την ταινία της Barbra Streisand A Star Is Born, για την οποία κέρδισε ένα Grammy για το τραγούδι της χρονιάς και ένα Όσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι. Έγραψε τους στίχους στο εναρκτήριο θέμα για την τηλεοπτική εκπομπή The Love Boat, με μουσική που είχε συντεθεί προηγουμένως από τον Charles Fox, η οποία τραγουδήθηκε αρχικά από τον Jack Jones και, αργότερα, από την Dionne Warwick.

Ο Ουίλιαμς είχε διάφορους ρόλους υψηλού προφίλ, όπως ο Little Enos Burdette στην κωμωδία δράσης Smokey and the Bandit (1977) και ο κακός Κύκνος στο Phantom of the Paradise (1974) του Μπράιαν Ντε Πάλμα, που επίσης ο Γουίλιαμς συν-σκόραρε, λαμβάνοντας υποψηφιότητα για Όσκαρ στη διαδικασία. Από το 2009, ο Williams είναι πρόεδρος και πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας τραγουδοποιίας ASCAP.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url