Δισκοθήκη: Ian Hunter καλός μουσικός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Ian Hunter Patterson (γεννημένος στις 3 Ιουνίου 1939) είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός που είναι περισσότερο γνωστός ως ο τραγουδιστής του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Mott the Hoople, από την ίδρυσή του. το 1969 έως τη διάλυσή του το 1974 και κατά την επανένωση του 2009, 2013 και 2019. Ο Hunter ήταν μουσικός και τραγουδοποιός πριν ενταχθεί στους Mott the Hoople, και συνέχισε σε αυτό το πνεύμα μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα. Ξεκίνησε μια σόλο καριέρα παρά την κακή υγεία και την απογοήτευση από την εμπορική επιτυχία και συχνά εργάστηκε σε συνεργασία με τον Mick Ronson, τον sideman και ενορχηστρωτή του David Bowie από το The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars περίοδο.

Video Url

 

Οι Mott the Hoople πέτυχαν κάποια εμπορική επιτυχία και προσέλκυσαν μια μικρή αλλά αφοσιωμένη βάση θαυμαστών. Ως σόλο καλλιτέχνης, ο Hunter κυκλοφόρησε με λιγότερο γνωστά αλλά ευρύτερα έργα εκτός της ροκ mainstream. Τα πιο γνωστά σόλο τραγούδια του είναι το "Once Bitten, Twice Shy", αργότερα διασκευασμένο από τους Great White και το "England Rocks", το οποίο τροποποιήθηκε σε "Cleveland Rocks" και στη συνέχεια διασκευάστηκε από τους The Presidents of the United States of America, και έγινε ένα από τα θεματικά τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν για την αμερικανική τηλεοπτική σειρά The Drew Carey Show.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url