Κάποτε στο καλοκαίρι του 2020… Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Κάποτε στο καλοκαίρι του 2020… Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Meggie Brown - Journey of Goodbye (Single – 30/6/2020)

Από το βόρειο Λονδίνο έρχεται το επταμελές γκρουπ. Θα αφήσω κατά μέρος τη σεξουαλικοτητα της φροντγουμαν και μένω στα γεμάτα ενέργεια ποπ τραγούδια τους. Βρίσκονται στο ξεκίνημα τους, αλλά εμπιστεύομαι το γούστο της ομάδας του Πετρίδη στον guardian που τους έβαλε στα πενήντα ονόματα που πρέπει να προσέξει κάποιος το 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=7UudvleMQUg

Oliver Malcolm - The Machine (Single – 15/7/2020)

Μόλις είκοσι χρόνων, Σουηδός, κάτοικος Αγγλίας πέρασε και κάτι φεγγάρια από το Λος Άντζελες φτιάχνοντας λούπες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του έχει βάλει πλώρη για την παγκόσμια μουσική κυριαρχία. Μου θυμίζει το πιο σεμνό, «συνάδελφος» του Μαζωνάκης προς την Μαρινέλλα στο ξεκίνημα του. Ο Γιώργος δικαιώθηκε οπότε λέω να κρατήσω στάση αναμονής. Προς το παρών, ωραίο τραγούδι.

 

 

Lianne La Havas - Can't Fight (LP: Lianne La Havas – 17/7/2020)

Πέντε χρόνια αργότερα επιστρέφει με τον τρίτο της δίσκο. Σόουλ και φολκ πάλι τα κυρίως πιάτα και εδώ μια από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ.

 

 

Alfie Templeman - Obvious Guy (EP: Happiness in Liquid Form – 17/7/2020)

Ένα ακόμη τραγούδι από τον βρετανό, https://apotis4stis5.com/news-f/37852-kai-kati-sygxrono-gia-ekeinous-pou-psaxnoun-ti-nea-mousiki. Ποπ, ντίσκο ρυθμολαγνεια, και ένα πιασαρικο ρεφρέν, τι άλλο να ζητήσει κάποιος όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.

 

 

Baby Queen – Buzzkill (Single – 8/7/2020)

Το πραγματικό της όνομα Bella Latham. Γεννήθηκε στη νότια Αφρική και ζει στο Λονδίνο. Ενδιαφέρουσα και ελαφρώς εναλλακτική ποπ.

 

 

Songhoy Blues – Worry (Single – 17/6/2020)

Ένα ακόμη αφρικανικό διαμάντι μετά το Shakara, https://www.apotis4stis5.com/lists-f/42390-xamena-sto-diadiktyo-apo-ton-thodori-faxouridi.

 

 

Ane Brun - Don't Run And Hide (Radio Edit)

Κατάγεται από τη Νορβηγία, ζει στη Στοκχόλμη και κάποιοι ίσως τη θυμάστε από το άλμπουμ του Peter Gabriel, New Blood, όπου πήρε τη θέση της Kate Bush στο ορχηστρικό remake του λατρεμένου Don’t Give Up, το 2011.

 

 

Hannah Williams & The Affirmations - Heart-Shaped Box (Lockdown Version) (Single – 26/6/20220)

Πρόκειται για μια επιλογή των φαν του συγκροτήματος. Η δυναμική σόουλ ερμηνεία εν μέσω κορονοϊού έρχεται να βρει 27 χρόνια μετά ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των Nirvana. Επικίνδυνο εγχείρημα αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τους εκ του Μπρίστολ Affirmations και την πληθωρική βοκαλιστρια τους.

 

 

Dal - Fontanel (Single – 3/7/2020)

Ολόφρεσκο βρετανικό γκρουπ με χιπ χοπ και τζαζ επιρροές.

 

 

All We Are - Not Your Man (Yuksek Remix) (Single – 9/7/2020)

Το τρίο «γεννήθηκε» στο Λίβερπουλ, αλλά είναι πολυεθνικών συμφερόντων, βλέπε Ιρλανδία/Βραζιλία/Νορβηγία).

 

 

και όλα μαζεμένα εδώ για πιο άνετη ακρόαση καθώς σκάει το κύμα…