Headstone Circus: Ταξιδεύουμε στη ψυχεδελική rock/folk rock του 1966...

Headstone Circus: Ταξιδεύουμε στη ψυχεδελική rock/folk rock του 1966...

Οι Headstone Circus ήταν ένα γκρουπ της ψυχεδελικής rock / folk rock και σχηματίστηκαν το 1966 από τον Glenn Faria. Έκαναν ένα μόνο θαυμάσιο άλμπουμ ηχογραφημένο ανάμεσα στο 1968-1970, το οποίο όταν ακούσεις θα θυμηθείς τους Crosby, Stills, Nash & Young και όχι μόνο. Καλές συνθέσεις, καλά παιγμένο υλικό, αλλά και μία απόκοσμη λάμψη.

Summers Gone (2004)

Η ιστορία όπως μας αφηγείται ο Glenn Faria έχει ως εξής:

"Την νύχτα του Halloween πήγαμε σε ένα παλιό νεκροταφείο, πήραμε LSD και περάσαμε μία πολύ παράξενη νύχτα ανάμεσα στις ταφόπλακες. Οι ταφόπλακες έμοιαζαν να λιώνουν και να παίρνουν μορφές ζώων. Κάποιοι είδαμε πνεύματα, εγώ δεν είμαι σίγουρος τι είδα, αλλά όλο αυτό ήταν πολύ ενοχλητικό. Ύστερα ονομάσαμε εκείνη την νύχτα "Headstone Circus". Έμοιαζε κατάλληλος τίτλος και για το γκρουπ μας, έτσι δημιουργήθηκε το όνομα της μπάντας μας".

I'm Going Down (2004)

Η μπάντα μας ήταν από την Ουάσινγκτον και το lineup περιλάμβανε τον Nick Bonis στο μπάσο, τον Glenn Faria στα φωνητικά και στην lead guitar, τον Mike Johnstone στην ρυθμική κιθάρα και τον Randy Pope στα ντραμς. Κύριος τραγουδοποιός ήταν ο Faria, αλλά η μπάντα μας ενώ ηχογράφησε υλικό περισσότερο από δύο χρόνια, ποτέ δεν κατάφερε να κάνει συμβόλαιο ή να προσελκύσει το ενδιαφέρον. Αυτό μοιάζει να τους αδικεί κατάφωρα, μιάς κι αν κρίνουμε από τα τρακς του δίσκου, επρόκειτο για ταλαντούχους μουσικούς που έπαιξαν όπως οι Allman Brothers, οι Buffalo Springfield, οι CSN & Y, διατηρώντας τον προσωπικό ιδιαίτερο ήχο τους.

I'm Crazy (2004)

Η γλυκιά, soulful μελωδική φωνή του Faria κάλυπτε ευρύ φάσμα, από blues μέχρι εμπορική pop, ενώ τα υπόλοιπα μέλη υποστήριζαν άξια. Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι μιμήθηκαν γνωστά σχήματα της εποχής. Είναι ότι άξιζαν περισσότερο από άλλα σχήματα που είχαν αγκιστρωθεί στην μουσική βιομηχανία. Μου είναι δύσκολο να χωνέψω ότι για αυτό τον υπέροχο δίσκο δεν κέρδισαν ποτέ τίποτα από δικαιώματα.

Arms of God (2004)

O Glenn Faria άφησε το γκρουπ όταν του έγινε πρόταση για σόλο καριέρα. Η σόλο δουλειά του είναι ένα psych-folk LP του 1970, μία κόπια του οποίου αν ποτέ βρεθεί θα κοστίζει πάνω από 500 ευρώ και περιέχει μέσα δικό του υλικό, αλλά και τραγούδια από την εποχή με τους Headstone Circus, όπως το "Summer's Gone".

Bear Down (2004)

Το LP των Headstone Circus κυκλοφόρησε πολλά χρόνια αργότερα, το 2004 και ενώ πρόκειται για ηχογραφήσεις που έγιναν με υποτυπώδη παραγωγή και πενιχρά μέσα, ακούγεται υπέροχο και κρίνεται ουσιαστικό να γνωρίσουν οι αναγνώστες την μουσική που έπαιξε το απίθανο αυτό γκρουπ.

I Love the Wind (2004)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/