Country 2019: Τώρα που καταλαγιάζει η παραζάλη του Old Town Road, κάτι από τα real stuff της χρονιάς...

Country 2019: Τώρα που καταλαγιάζει η παραζάλη του Old Town Road, κάτι από τα real stuff της χρονιάς...

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Και τώρα που καταλαγιάζει η παραζάλη του Old Town Road, κάτι από τα real stuff της χρονιάς.

Cody Johnson - LP: Ain’t Nothin’ To It (1/2019)

Η κάντρι σκηνή στην πολιτεία του Τέξας λένε ότι μπορεί να είναι ανεξάρτητη από αυτή της υπόλοιπης χώρας, πιο αυθεντική σε σχέση με την πιο ποπ του Nashville και να στηρίζει καριέρες που ποτέ δε θα φτάσουν σε παναμερικανικό επίπεδο. Γέννημα θρέμμα της είναι και ο ανεξάρτητος μέχρι πρότινος, πρώην επαγγελματίας αναβάτης του ροντέο που ήδη έχει στο ιστορικό του έξη δίσκους. Στον νέο του LP κάτω από την ομπρέλα της Warner Nashville, έφτασε μέχρι την κορυφή του αντίστοιχου καταλόγου της χώρας των πιο πετυχημένων άλμπουμ του είδους, συνεργάζεται με Chris Stapleton μεταξύ άλλων στιχουργών και παραμένει πιστός στον ήχο που τροφοδοτεί τον 32χρονο με απ΄ ότι διαβάζω πιστούς οπαδούς όλα αυτά τα χρόνια.

Monday Morning Merle

Fenceposts

On My Way To You

Doubt Me Now

Dee White – LP: Southern Gentleman (3/2019)

Ένα ντεμπούτο άλμπουμ κάτω από την επίβλεψη του κύριου Black Keys, Dan Auerbach, ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρεία του Easy Eye Sound που μοιράζεται τη θέση του παραγωγού με τον David “Fergie” Ferguson (συνεργάτη του Johnny Cash και του Sturgill Simpson). Ο εικοσάχρονος από την Αλαμπάμα, συνδυάζει την κάντρι με το σοφτ ροκ που έκανε συγκροτήματα όπως τους Bread, ιδιαίτερα αγαπητά. Η χροιά της φωνής του βοηθάει να δέσει το γλυκό, όπως επίσης και τα δεύτερα φωνητικά της Alison Krauss και να αυξήσει την ανυπομονησία για τη συνέχεια που φαντάζει πολλά υποσχόμενη.

Way Down

Wherever You Go

Bucket of Bolts

Tell the World I Do

Molly Tuttle – LP: When You’re Ready (4/2019)

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που άκουσα φέτος, το sleepwalking, υπάρχει στην πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική δουλειά της κυρίας από την Καλιφόρνια. Το 2017 είχε κυκλοφορήσει ένα EP, το Rise, ως συνέχεια της συμμετοχής της σε γκρουπ, που ήταν αρκετό για να στρέψει περισσότερους προβολείς πάνω της. Το παίξιμο της ακουστικής κιθάρας, σε κομμάτια όπως το δίλεπτο super moon, την έκανε την πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε ως κιθαρίστας της χρονιάς από το International Bluegrass Music Association κάτι που έγινε και το 2018. Μια βιρτουόζος η 26χρονη κάτοικος του Νασβίλ αναμφισβήτητα, όπως άλλωστε και στο μπάντζο. Παρόλα αυτά είναι ο συνδυασμός του παιξίματός της με την ερμηνεία της που εξιτάρει και είναι η δύναμη των συνθέσεών της που την κάνει να ξεχωρίζει. Σημειώστε το όνομα της γιατί το bluegrass, φολκ, ποπ υβρίδιό της είναι καταδικασμένο να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Take The Journey

Sleepwalking

When You're Ready

Don't Let Go

Randy Houser – LP: Magnolia (1/2019)

Το παρατσούκλι της πολιτείας του Μισισίπι από όπου κατάγεται ο σαραντατριάχρονος καλλιτέχνης είναι η πολιτεία της Μανόλιας. Τι πιο κατάλληλο για τον πέμπτο του δίσκο από το όνομα του λουλουδιού στον τίτλο του. Η χροιά της φωνής του κυρίου Houser είναι το πρώτο όργανο που τραβάει την προσοχή. Είναι από αυτές τις συγκινήσεις που η κάντρι μπορεί να σου προσφέρει μοναδικά. Είναι σίγουρα ένας ικανότατος συνθέτης με μια ακόμη εμφανέστερη ικανότητα για ποπ κάντρι τραγούδια. Στην πιο πρόσφατη δουλειά του ακουμπάει περισσότερο από ποτέ στην ακουστική πλευρά της κάντρι και έτσι μάλλον έχει κερδίσει πίσω αρκετούς από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του είδους από τις αρχές της χρονιάς που κυκλοφόρησε. Μια κίνηση που αξίζει το χρόνο σας. Αν σας άρεσε το radio friendly Fired up προ τριετίας μάλλον έχετε ακούσει ήδη το lp του αλλά αν πάτε ανάποδα στον χρόνο με αφορμή έναν από του καλύτερους δίσκους του είδους για το 2019, να μου επιτρέψετε να σας βοηθήσω και με ένα playlist από τις στιγμές του που μου έκαναν εντύπωση από το Anything Goes του 2008 έως και το 2016. Αφού πρώτα μυρίσετε το άρωμα του λουλουδιού του.

High Time

No Stone Unturned

What Whiskey Does (featuring Hillary Lindsey)

New Buzz