Morning Train (9 To 5 )-Sheena Easton (1980)

Morning Train (9 To 5 )-Sheena Easton (1980)

Οι ανέμελες σχετικά μέρες του 1980, 65 ετών η Sheena Easton

Από το άλμπουμ του 1981 Take My Time . Γράφτηκε από τη Βρετανίδα τραγουδοποιό Florrie Palmer, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε ως single το 1980 , και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της Easton.

Ανέβηκε στο νούμερο τρία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο του 1980 και πιστοποιήθηκ χρυσό .  Τον Φεβρουάριο του 1981, κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά με τον τίτλο " Morning Train (Nine to Five) " για να αποφευχθεί η σύγχυση με την πρόσφατη επιτυχία της Dolly Parton " 9 to 5 ". Έφτασε στο νούμερο ένα και στις δύο χώρες, και έγινε το μόνο κορυφαίο της Easton σε αυτές τις χώρες.

Η τραγουδίστρια είχε κυκλοφορήσει ένα σινγκλ πριν από το "9 to 5": " Modern Girl ". Αυτό είχε αποτύχει να καταγράψει ιδιαίτερα τα charts, αλλά μετά την έκθεση στο ντοκιμαντέρ του BBC , The Big Time: Pop Singer , τόσο το «9 to 5» όσο και το «Modern Girl» μπήκαν στην πρώτη δεκάδα ταυτόχρονα, καθιστώντας την, την τρίτη γυναίκα καλλιτέχνη. (μετά τη Ruby Murray και τη Shirley Bassey ) που είχε πετύχει κάτι τέτοιο. 

Το "9 to 5" έγινε ένα από τα τρία κορυφαία hits του Ηνωμένου Βασιλείου και ήταν ένα από τα σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς.