The Churls: Η δυναμική που είχαν στα live ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να ήταν δεύτεροι Stones!

The Churls: Η δυναμική που είχαν στα live ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να ήταν δεύτεροι Stones!

Are Revolting

Η μπάντα μας ήταν από το Τορόντο του Καναδά. Δημιουργήθηκε το 1967. Η δυναμική που είχαν αυτοί οι τύποι στα live ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να ήταν δεύτεροι Stones με ιδιαίτερη ευκολία. Ποτέ δεν τους δόθηκε ωστόσο η ευκαιρία, πράγμα που τους αποκαρδίωσε και τους οδήγησε στην διάλυση. Αν ο κόσμος μάθαινε τους The Churls πιθανολογώ θα είχαν μία θέση διαφορετική μιάς και κατάφεραν να "δανειστούν" αλλά και να προσφέρουν μία καλή δόση από Hendrix και Clapton μέχρι Stacy Sutherland.

Gypsy Lee (1969)

Η μπάντα μας έγινε γνωστή στον κόσμο, όταν τους ανακάλυψαν οι The Everly Brothers, οι οποίοι τους έδωσαν χρόνο να παίξουν σε μιά περιοδεία που έκαναν στο Τορόντο. Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους γρήγορα και υπέγραψαν στους ίδιους μάνατζερ που ήταν και οι Blood Sweat & Tears. Έπαιξαν εκτενώς στο Cafe a Go-Go και στο The Scene. Εκεί γνώρισαν μερικούς από τους μεγάλους της εποχής, όπως τον Buddy Miles, Paul McCartney, Van Morisson κ.α. Μία βραδιά δε, βρέθηκε εκεί ο Hendrix, που λίγο αργότερα βρισκόταν στην σκηνή και τζάμαρε μαζί τους.

Κατάφεραν να εμπλέξουν τη hard rock με την pop και την ψυχεδέλεια, ξεσηκώνοντας την νεολαία της εποχής, όπως νομίζω θα γινόταν ακόμα και σήμερα. Επιπλέον όμως είναι οι αρμονίες και οι συνθέσεις που έκανε ο Newton Garwood. Το κομμάτι που ακολουθεί είναι αντιπροσωπευτικό τους και αποδεικνύει περίτρανα το πώς επηρεάστηκε η rock μουσική σκηνή την δεκαετία του '90 και μετά. Βέβαια το ίδιο θέμα διασκευάστηκε και από τους Bloodrock στο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1970.

Time Piece (1969)

H A&M συνήθως είχε στο ρόστερ της ευκολοάκουστα γκρουπ, πράγμα που το 1969 άλλαξε γρήγορα με σχήματα όπως οι Fairport Convention, οι Free κλπ. Για το κουιντέτο μας από το Τορόντο ένα ταξίδι σε αυτά τα παρθένα εδάφη έμοιαζε με ευκαιρία ζωής.

The Churls (A&M / Quality 4169) 3/69 [Canada]

Front Cover001 copy

Δυό πράγματα κάνουν αυτό το LP να ξεχωρίζει από το σωρό. Το ψυχεδελικό "Princess Mary Margaret", το οποίο συνδυάζει ακουστική κιθάρα με στοιχεία μουσικής δωματίου και εξαιρετικούς στίχους και το "Time Piece", που έχει μεγάλη ποικιλία στον ήχο και άξιζε να του δοθεί περισσότερος χρόνος στα ερτζιανά.

Princess Mary Margaret (1969)

Ένα ατόφιο garage σχήμα με ξεκάθαρες Αγγλικές επιρροές. Ακούγονται σαν κάποιους στους οποίους αρέσουν πολύ οι Stones, αλλά επίσης ιντριγκάρονται από heavy ήχους όπως αυτοί των Cream. Το "Reservations" ακούγεται πολύ σαν το "So Sad About Us" των The Who, πράγμα πολύ σπάνιο για Βορειοαμερικανικό γκρουπ εκείνης της περιόδου.

Reservations (1969)

Δεν υπάρχουν κακά τραγούδια εδώ μπορώ να πω. Το τρακ που ακολουθεί θα σας θυμίσει πολλά. Νιώστε την ένταση και προσέξτε φανερή επιρροή από Cream ("Sunshine of Your Love") στο 2.12''.

Think I Can't Live Without You (1969)

Send Me No Flowers (A&M / Quality 4233) 12/69

R 5696892 1400196807 5988.jpeg

Το δεύτερο άλμπουμ τους είναι πιό mainstream από το πρώτο, καθώς συντηρούν την φουριόζικη ενέργειά τους, αλλά αφαιρούν κάθε ψυχεδελικό στοιχείο. Όπως με πολλές garage και post-garage μπάντες από τον Καναδά, έχουν μία μεγάλη επιρροή από τους Stones, η οποία εμφανίζεται πολύ περισσότερο σε αυτό το άλμπουμ παρά στο ντεμπούτο τους.

Too Many Rivers (1969)

Είναι εξαιρετικό άλμπουμ, αλλά χωρίς "Time Piece" και χωρίς ένα τραγούδι να έχει ξεχωρίσει, το άλμπουμ καταλήγει να είναι λίγο εύκολο να ξεχαστεί. Ειδικά μία ελαφρά αλλαγή του lineup τους έκανε μία από τις πολύ ελάχιστες διαφυλετικές μπάντες από τον Καναδά, εκείνη την περίοδο.

She Needs a Man (1969)

Διαφωνίες της μπάντας με τον Herb Alpert (A&M), οδήγησαν στην ψυχρότητα και δεν κυκλοφόρησε κανένα άλλο single. Μέχρι το τέλος του 1969 συνέχισαν τις περιοδείες τους στο Τορόντο και ύστερα ο καθένας πήρε το δρόμο του, ή για άλλα πρότζεκτ ή εκτός μουσικού κόσμου. Κακώς, πολύ κακώς...Τέτοιοι παίκτες!

See My Way (1969)

https://www.youtube.com/watch?v=Ov0HqvzMA_8

Τα άλμπουμ τους, λόγω ότι το γκρουπ μας είναι καλά κρυμμένο (ευτυχώς), δεν έχουν εκτοξευθεί όσον αφορά στις τιμές και μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί σε πολύ λογική τιμή ακόμα.

The Churls

The Churls4

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/