Graham Gouldman των 10cc, Hotlegs, Mindbenders, Wax κα

 Graham Gouldman των 10cc, Hotlegs, Mindbenders, Wax κα

O Graham Gouldman είναι ένας από τους παιδικούς ΄και εφηβικούς μας ήρωες, έχει γράψει τόσα πολλά τραγούδια από αυτά που γέμισαν τα πρώτα χρόνια της ζωής μας που πραγματικά είναι απίστευτο.

Θα κάνει μία περιοδεία με το όνομα Heart Full Of Songs κάτω από το όνομα των 10cc στους οποίους ήταν βασικό μέλος και ο μόνος που παραμένει στο συγκρότημα.

Οι 10cc είναι ένα συγκρότημα που έπρεπε να είναι ήδη στο Rock and Roll Hall Of Fame.

Γεννημένος στις 10 Μαΐου 1946 στο Μάντσεστερ, ο Graham πήρεε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 11 ετών και άρχισε να παίζει με τοπικά συγκροτήματα στα 15. Έλαβε την πρώιμη ενθάρρυνση να αναπτύξει το μουσικό του ταλέντο από τη μητέρα του Betty και τον πατέρα του Hymie, οι οποίοι επίσης του έκαναν προτάσεις με στίχους και τίτλους τραγουδιών.

Ο Graham έπαιξε με διάφορα συγκροτήματα του Μάντσεστερ πριν σχηματίσει τους The Mockingbirds το 1965 (με τον Kevin Godley στα ντραμς) και όταν η δισκογραφική Columbia απέρριψε την πρώτη single σύνθεση του Graham για το συγκρότημα, αποδείχθηκε ότι ήταν μια μεταμφίεση. Το τραγούδι, For Your Love, έγινε τεράστια επιτυχία για τους The Yardbirds.

Δουλεύοντας τη μέρα σε ένα κατάστημα ανδρικών ρούχων και παίζοντας τη νύχτα με την ημιεπαγγελματική μπάντα του, ο Graham συνέχισε γράφοντας μια σειρά από επιτυχίες, όπως το Pamela,  Pamela για τον Wayne Fontana, τα For Your Love,  Evil Hearted You και το Heart Full of Soul. (The Yardbirds), Bus Stop και Look Through Any Window (The Hollies), No Milk Today and Listen People (Herman's Hermits) και Tallyman για τον Jeff Beck.

Το 1972, μαζί με τους Eric Stewart, Kevin Godley και Lol Creme, έφτιαξε τους 10cc και είχε μια σειρά από επιτυχίες στο Top 10, συμπεριλαμβανομένων των τριών Νο 1 - Rubber Bullets, I'm Not In Love και Dreadlock Holiday - μαζί με το Donna (Νο 2 ), Art For Art's Sake και Good Morning Judge (και τα δύο φτάνουν στο Νο 5), The Things We Do For Love και I'm Mandy Fly Me (6) και The Wall Street Shuffle (10).

 

 

 

Εχει γράψει μεταξύ άλλων τα

 

 

 

Video Url

 

 

 

 

 

 

 

Video Url

 

 

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/