Η μονομαχία της ημέρας, Deep Purple εναντίον Billie Eilish

Η μονομαχία της ημέρας, Deep Purple εναντίον Billie Eilish

Ακούω πολύ ραδιόφωνο από ξένους σταθμούς της Βρετανίας και της Αμερικής. Ειλικρινά δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τους Deep Purple χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η προσφορά και η αξία τους σε μουσική αξιολόγηση έχει μειωθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Όμως είναι φανερό ότι ζούμε πια σε άλλες εποχές όπου ο ήχος ανάλογων συγκροτημάτων έχει απήχηση κυρίως σ'αυτούς που τον έζησαν.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια, από την αντίθετη πλευρά με τους νέους καλλιτέχνες όπως η Billie Eilish που την είχαμε εντοπίσει και σας την είχαμε παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες.

Όμως για κάποιο λόγο βλέπω ένα ενδιαφέρον και από μεγαλύτερους γι' αυτό το νεαρό κορίτσι που στα τραγούδια του δίνει έναν διαφορετικό ήχο από τον συνηθισμένο και καταφέρνει να έχει μεγάλη απήχηση.

Δεν θα νιώσω έκπληξη αν την άλλη εβδομάδα το άλμπουμ της γίνει Νο 1 σε Αμερική και Αγγλία, μαθαίνω ότι και στην χώρα μας έχει μεγάλη απήχηση γι' αυτό το είδος που τραγουδά και οι πωλήσεις της είναι αξιόλογες.

Διαβλέποντας το ενδιαφέρον για την Billie Eilish φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε για 3 τυχερούς το άλμπουμ της, θα συμμετάσχουν στην κλήρωση αυτοί που θα κάνουν οποιαδήποτε δωρεά μέχρι την Δευτέρα.

Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση βέβαια μεταξύ Deep Purle και Billie Eilish, όμως είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά ή και τα εγγόνια από τα μέλη των Deep Purple ενδεχομένως θα την ακούν

Κώστας Ζουγρής