Ξέρετε τους Black Widow;

Ξέρετε τους Black Widow;

Συγκρότημα από τις αρχές της δεκαετίας του '70 με Progressive ήχο που δεν μπόρεσε να περάσει στο ευρύ κοινό, είχαν όμως αρκετούς φίλους, ακόμα και στην Ελλάδα.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά το 1966 ως Pesky Gee! με τους Kay Garrett (κορυφαία φωνητικά), Kip Trevor (κορυφαία φωνητικά, κιθάρα και φυσαρμόνικα), Chris Dredge (κιθάρα), Bob Bond (μπάσο), Clive Box (τύμπανα και πιάνο), Gerry "Zoot" Taylor (όργανο) , Clive Jones (γνωστός και ως Clive Beer-Jones, σαξόφωνο και φλάουτο ).  Ο Jim Gannon (κιθάρα, φωνητικά και vibes ), αντικατέστησε τον Dredge την άνοιξη του 1969.

Κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ για την Pye Records ως Pesky Gee!, το Exclamation Mark του 1969 , πριν ο Garrett φύγει από το συγκρότημα. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος συνέχισαν ως Black Widow και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Sacrifice το 1970. 

Το Sacrifice έφτασε στο Νο. 32 στο UK Albums Chart . Εμφανίστηκαν στο Whitsun Festival στο Plumpton , UK,  και στο The Isle of Wight Festival το 1970 .

Μέχρι το 1971, το συγκρότημα είχε απομακρυνθεί από τις πιο σκοτεινές αποκρυφιστικές εικόνες του σε μια προσπάθεια να κερδίσει ένα ευρύτερο κοινό, κάτι που δεν είχε επιτυχία. Έχοντας αντικαταστήσει το Bond and Box με τους Geoff Griffith και Romeo Challenger , οι Black Widow κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους Black Widow το 1971 και το Black Widow III το 1972 (τότε που ο Gannon είχε φύγει, αντικαταστάθηκε από τον John Culley) λόγω γενικής έλλειψης ενδιαφέρον, πριν απορριφθεί από την CBS Records .

Ηχογράφησαν ένα άλμπουμ, Black Widow IV , αργότερα το 1972 χωρίς ηχογραφικό συμβόλαιο. Δεν κυκλοφόρησε τότε λόγω της διάλυσης του συγκροτήματος, λίγο μετά την αντικατάσταση του βασικού τραγουδιστή Kip Trevor, με έναν άλλο τραγουδιστή γνωστό ως Rick "E" (γεννημένος Frank Karuba, πρώην "Plum Nelly"). 

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τελικά το 1997 από την εταιρεία Mystic Records. Το 1999 οι αρχικές ηχογραφήσεις του ντεμπούτου άλμπουμ τους, που έγιναν πριν ο Garrett φύγει από το συγκρότημα, κυκλοφόρησαν ως Return to the Sabbat .  Το 2000, η ​​Black Widow Records (μια ιταλική εταιρεία) κυκλοφόρησε το King of the Witches: Black Widow Tribute με συγκροτήματα όπως οι Death SS και Church of Misery , καθώς και κομμάτια με τα αρχικά μέλη Kip Trevor και Clive Jones. Το 2003, η Sanctuary Records κυκλοφόρησε ένα Anthology σε διπλό CD. 

Το 2007, η Mystic Records κυκλοφόρησε μια ταινία συναυλίας Demons of the Night Gather To See Black Widow – Live as a DVD. Η ταινία περιλαμβάνει ολόκληρο το άλμπουμ των Black Widow, Sacrifice από το 1970. Ο Jones και ο Geoff Griffith άρχισαν να δουλεύουν πάνω στη νέα μουσική Black Widow. 

Ο Paolo "Apollo" Negri από ένα ιταλικό συγκρότημα σκληρής ροκ Wicked Minds συμφώνησε να συμμετάσχει στο έργο στα πλήκτρα. Το επόμενο στούντιο άλμπουμ των Black Widow, Sleeping With Demons , είχε ένα new wave στυλ της δεκαετίας του 1980. Ο τραγουδιστής της ροκ Tony Martin εμφανίζεται στο άλμπουμ ως καλεσμένος τραγουδιστής στο τραγούδι "Hail Satan". 

Το πιο δημοφιλές τραγούδι των Black Widow "Come to the Sabbat" έχει διασκευαστεί από πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, όπως οι Timberjack (Κορυφαία επιτυχία στη Νέα Ζηλανδία το 1971), Jon the Postman , Bewitched, Death SS και Propagandhi . Ο Jones of Black Widow μαζί με τους Mark Pollard και Kevin Brooks έγραψαν ένα τραγούδι αφιέρωμα των ABBA "Hey You Ring Me Tonight", που ηχογραφήθηκε από το σουηδικό συγκρότημα The Airwaves και κυκλοφόρησε το 2008 στο CD 3 κομματιών τους με το ίδιο όνομα (Riverside Records Bonnier Amigo Distribution ).

Το 2012, ο κιθαρίστας John Culley εμφανίστηκε σε μια διασκευή του τραγουδιού της Black Widow "You're So Wrong" στο ντεμπούτο άλμπουμ του Corvus Stone.

Εσείς έχετε κάποιο από τα άλμπουμ τους;